Verkkosivun sinivihreä bannerikuva, jossa joulukuusi ja tähti

Sydämeeni joulun teen

Tutussa joululaulussa tavoitellaan joulun sisäistä tunnelmaa. ”On jouluyö, sen hiljaisuutta yksin kuuntelen ja sanaton sydämeni kieli.” Tulevana jouluna tämä ajatus saa erityistä merkitystä. Me joudumme yksin tai vain perhepiirissä tapailemaan joulun tunnelmaa ja sen sanomaa. Tiukennetut kokoontumisrajoitukset, jotka suojaavat meitä pandemian yltymiseltä, vievät meidät tähän toisenlaiseen jouluun, josta puuttuu monia meille tuttuja ja tärkeitä perinteitämme. Emme ole voineet kokoontua laulamaan joululauluja, emme voi kokoontua suurella joukolla joulukirkkoon emmekä voi vierailla läheistemme luona samalla tavoin kuin haluaisimme.

Joulu on silti olemassa ja tulee meille, tänä vuonna vain toisenlaisena. Seurakunta viettää Vapahtajan syntymäjuhlaa ja voit osallistua moniin tilaisuuksiin kuuntelemalla Radio Vaasan lähetyksiä, katsomalla suoratoistettua lähetystä seurakunnan verkkosivujen kautta tai seuraamalla Sundom TV:n lähetyksiä. Esimerkiksi seurakunnan verkkopalvelussa kerrotaan näistä tarkemmin. Kun seuraat joulun tilaisuuksia, voit olla osana rukoilevaa ja joulun lapsesta iloitsevaa yhteisöä. Joulua viettävä kirkko laajenee lähetyksissä kotiisi tai missä oletkin. Yhdessä olemme seimen äärellä. Silloin voi tulla todeksi joululaulun sanat: ”Mieleen hiljaiseen taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.”

Ensimmäisenä jouluna oli myös koolla pieni joukko. Paimenet olivat se seurakunta, joka tuli katsomaan syntynyttä Jeesus-lasta. He katsoivat ja iloitsivat Vapahtajastamme. Tähän joukkoon mekin saamme liittyä. Paimenten tavoin mekin voimme välittää joulun iloa ja toivoa toisillemme. Tänä jouluna se voisi olla vaikkapa yhteyden ottamista läheisiin ja tuttaviin, joiden tiedämme olevan yksin. Voisimme soittaa heille hyvän joulun terveisiä ja kysyä kuulumisia tänä erilaisena jouluna. Näin joulun sanoman toivo leviää toiselta toiselle ja joulun rauha saa laajeta sydämissämme.

Sydämellistä joulua ja Vapahtajan syntymäjuhlaa.

Tuomo Klapuri
​​​​​​​Vaasan suomalainen seurakunta