Jumalanpalvelukset

Pyhästä voimaa arkeen

Kaikki ovat tervetulleita kirkkoon, Herran huoneeseen. Sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä kirkoissa ja seurakuntakodeissa vietettävät jumalanpalvelukset, perhejumalanpalvelukset ja messut ovat avoimia tilaisuuksia. Messuun sisältyy aina ehtoollisenvietto.

Kirkossa Jumala lähestyy ja palvelee ihmistä sanallaan ja pyhällä ehtoollisella. Luetuissa Raamatun kohdissa ja saarnassa kuuluvat Jumalan kehotukset ja lupaukset. Synninpäästön sanassa Jumala vakuuttaa armoaan. Leivässä ja viinissä Kristus itse on läsnä. Saamme ehtoollisessa vastaanottaa syntien anteeksiantamuksen ja nauttia hengellisen aterian, joka vahvistaa uskoamme, uudistaa elämäämme ja lisää meissä rakkautta lähimmäisiimme.

Kirkkoväki tuo Herralle pyyntönsä ja kiitoksensa laulujen, virsien, rukousten ja uskontunnustuksen sanoin. Näin jokainen osallistuu jumalanpalveluksen toimittamiseen. Seurakuntalaisille on myös erilaisia palvelutehtäviä musiikissa, tekstien lukemisessa, esirukouksen valmistamisessa, kolehdin kantamisessa ja kirkkokahvien valmistamisessa.

Miksi kirkkoon?

Pyhäpäivä on annettu meitä varten, jotta levähtäisimme ja virkistyisimme. Jumalanpalvelukseen osallistuminen on seurakuntalaisten yhteyden vaalimista ja sitä pyhäpäivän pyhittämistä, joka tuo siunauksen arkeemme. Lähes jokaisen jumalanpalveluksen tai messun jälkeen nautitaan yhdessä kirkkokahvit, jolloin on mahdollisuus myös tutustua muihin seurakuntalaisiin. Tässä saat olla rohkea ja etsiä ystäviä seurakunnastamme!

Olet tervetullut kirkkoon

Olet tervetullut kirkkoon aina, kun ovet ovat auki. Jos kaipaat levähdyshetkeä, jos sinulla on surua, jos haluat rukoilla tärkeän asian puolesta tai olet iloinen ja tahdot kiittää, kirkko ja jumalanpalvelus ovat sinua varten. Kirkossa tapahtuu jatkuvasti ihmeitä: Siellä usko vahvistuu ja toivoton saa toivoa Raamatun sanasta ja ehtoolliselle osallistumisesta. Yhteisestä rukouksesta ja virrestä saa voimaa arkeen.

Hiljenny radion ääressä

Jumalanpalvelus radioidaan Vaasan kirkosta joka sunnuntai klo 10 Radio Vaasan kautta (99,5 MHz, kaapelitaajuus 102,2 MHz, Vaasan keskusta 105,8 MHz).

Lisätietoja


Lehtineva Arto
vt. kirkkoherra, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8222, +358 44 480 8200
Osoite:Vaasanpuistikko 3 E, 65100 Vaasa

Niemi Jukka
kappalainen, Huutoniemen - Ristinummen alueen vastaava pappi, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8228
Osoite:Vaasanpuistikko 3 E, 65100 Vaasa
Radio ja tv
Niemi Jukka e 359

Klapuri Outi
kappalainen, Palosaaren - Gerbyn alueen vastaava pappi, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8225
Osoite:Vaasanpuistikko 3 E, 65100 Vaasa
Kansainvälinen diakonia, ystävyysseurakuntatyö
Klapuri Outi

Kela Tuuli
seurakuntapastori, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8216
Osoite:Vaasanpuistikko 3 E, 65100 Vaasa
Keskikaupungin alue
Lähetystyö, erityismessut
Kela Tuuli

Sivu päivitetty 13.01.2015 klo 12:34 - Marie Mattila