Adventti ja joulu

2017 adventin ja joulun tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenteristamme tämän sivun vasemmasta reunasta. Kalenterissa ovat mm. jumalanpalvelukset, joulumyyjäiset ja joulukonsertit.

Suomalaisen seurakunnan joulutiedote jaetaan suomenkielisiin talouksiin perjantaina 15.12. Joulutiedote sisältää joulunajan tapahtumia 16.12.2017 - 6.1.2018. Joulutiedotetta tulee saataville myös seurakunnan toimitiloihin, kirkkoherranvirastoon, kirjastoon ja kansalaisinfoon.

Kauneimmat Joululaulut 2017

To 7.12. klo 18 Panimopubi Bock’s Corner Breweryssa, Gerbyntie 18, joulumarkkinoiden yhteydessä, Tuija Niemistö, Tuomo Klapuri.
La 9.12. klo 17 Palosaaren kirkossa, Valtteri Tuomisto, Terhi Nissilä.
Su 10.12. klo 15 Lapsille Huutoniemen kirkossa, Lapsikuorot Gaudium Sonos, johtaa Valtteri Tuomisto ja Piccoli Gaudium Sonos, johtaa Tuija Niemistö sekä Jaana Lyyski ja Anne Bexar.
Su 10.12. klo 17 Vaasan kirkossa, Katariina Korkman, Arto Ristolainen Sekakuoro Sirpaleet, Tuuli Kela.
Kuljetus: Metsäkalliosta srk-kodilta, Metsäkallionkatu 18 A edestä klo 16 - Kruunantie - Pukinkulma, postin piha/pysäkki (16.10) - Kotiranta, Kustaalantien pysäkit - ohitustietä Suvilahteen - Suvilahdesta Patteriniementien perältä (16.25) - Suvilahden srk-kodin edestä, Uumajankatu 2 (16.30) - Rinnakkaistie Korkeamäen pysäkki - Hietalahti, Malmönkadun kioski (16.35) - Pitkäkatu 77 (16.40) - Vaasan kirkko.
Paluukuljetus tilaisuuden päätyttyä päinvastaisessa järjestyksessä.
Ke 13.12. klo 18 Perheille Sundomin kirkossa, Arto Ristolainen, Tuuli Kela.
La 16.12. klo 18 Huutoniemen kirkossa, Leena Lohikoski-Ojala, Krister Koskela, Huutoniemen kirkkokuoro.
La 16.12. klo 18 Gerbyn seurakuntakodissa
, Valtteri Tuomisto, Terhi Nissilä.
Su 17.12. klo 15 Vaasan kirkossa, Arto Ristolainen, Tiina Tanner, Tuuli Kela.
Su 17.12. klo 17 Vaasan kirkossa, Valtteri Tuomisto, Tiina Tanner, Jenna Utriainen.
To 21.12. klo 19 Ristinummen srk-keskuksessa, Leena Lohikoski-Ojala, Vaasan viihdekuoro, Jukka Niemi.
Ti 26.12. klo 18 tapaninpäivän Kauneimmat Joululaulut Vaasan kirkossa, Valtteri Tuomisto, Vox Luminum joht. Katariina Korkman, Tiina Keinänen.

Kolehti syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi kehitysmaissa Suomen Lähetysseuran kautta.

Lauluvihkoja pistekirjoituksella saatavilla kirkkoherranvirastosta, Kouluk. 28.

Kauneimmat Joululaulut Suomen suosituin yhteislaulutapahtuma

Kauneimmat Joululaulut kuuluvat suomalaiseen jouluun. Tänä vuonna Kauneimpia Joululauluja lauletaan jo 45. kerran. Joka vuosi yli miljoona suomalaista käy laulamassa rakastetuimpia joululauluja. Jouluna 2017 Kauneimmat Joululaulut soivat syrjäytymisvaarassa olevien nuorten puolesta. Maailmassa on nyt enemmän nuoria kuin koskaan, jopa 1,8 miljardia. Heistä noin yhdeksän kymmenestä asuu kehitysmaissa. Koulutuksen, toimeentulon ja hoivan puute voivat syrjäyttää nuoren pysyvästi. Suomen Lähetysseura tukee heikoimmassa asemassa olevia kehitysmaiden nuoria saamaan koulutuksen, ammatin ja toimeentulon.

Kauneimpien Joululaulujen suosio on säilynyt vuodesta toiseen. Yhteislaulutapahtumana se on kansainvälisesti ainutlaatuinen kirkkojen jouluperinteiden joukossa. Kauneimpiin Joululauluihin ei tulla kuuntelemaan kuorojen esityksiä, vaan laulamaan itse yhdessä muiden kanssa. Rakkaiden, niin perinteisten kuin uusienkin joululaulujen laulaminen tuo sydämeen joulun tunnun ja yhteisöllisyyden kokemuksen.

Suomen Lähetysseura painattaa vuosittain 800 000 lauluvihkoa. Laulutilaisuuteen osallistuja saa lauluvihon ilmaiseksi mukaansa. Laulutilaisuuksissa on kuitenkin mahdollista antaa kolehti syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi kehitysmaissa Suomen Lähetysseuran kautta. Jos laulutilaisuuteen ei tule otettua mukaan sopivan kokoista kolehtirahaa, ei huolta, kolehdin voi maksaa myös tekstiviestillä. Ohjeet viiden tai kymmenen euron arvoiseen lahjoitukseen löytyvät lauluvihon takakannesta.

Nähdään Kauneimmissa Joululauluissa!

Sivu päivitetty 17.11.2017 klo 09:51 - Sari Mäenpää