Tilat » Kirkot

Vaasan kirkko - Kirkkopuisto, Vaasa (Katso kartta)

• Istumapaikkoja tilassa:
  • Istumapaikkoja ruokasalissa:
  • Yhteyshenkilöt:
    Kim Granholm
    Puh. +358 44 480 8461
    kim.granholm@evl.fi

Ville Helin
    Puh. +358 44 480 8460
    ville.helin@evl.fi

• Liikuntaesteiset inva-WC inva-pysäköinti induktiosilmukka tiekirkko

Englantilaista uusgotiikkaa edustava C. A. Setterbergin suunnittelema Vaasan kirkko on rakennettu v. 1862. Laaja, entisöivä peruskorjaus tehtiin vuonna 2000. Kirkkosalissa ja lehterillä on istumapaikkoja yhteensä n. 900 ja kellaritason kryptassa 130 hengelle.

Kirkon Paimenten kumarrus -alttaritaulun on maalannut Albert Edelfelt v. 1894. Kirkossa on 45-äänikertaiset Marcussén & Sonin pääurut ja 4,5-äänikertaiset Ryde & Bergin kuoriurut sekä piano ja sähköpiano. Kirkossa on laadukas äänentoistojärjestelmä miksereineen, induktiosilmukka sekä av-laitteita. Jumalanpalvelukset radioidaan joka sunnuntai.

Kirkossa on wc ja inva-wc sekä kryptan yhteydessä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokailukalusto. Kirkossa on morsiushuone. Liikuntaesteisille on hissi, kirkkosalin alttarille on esteetön kulku.

Vaasan kirkko on normaalisti avoinna ti–pe klo 13–15 sekä kirkkotilaisuuksien aikana. Kesällä kirkko toimii tiekirkkona, jolloin se on avoinna ti–pe klo 10.00–18.00.

Vaasan kirkko sijaitsee kirkkopuistossa, jossa sallitaan ainoastaan inva-pysäköinti merkityllä alueella sekä huoltoajopysäköinti. Muu ajoneuvopysäköinti on kielletty.

Kirkossa on kameravalvontajärjestelmä.