Iltamusiikki

ke 13.7. klo 19.30
Dan Lönnqvist

Vaasan kirkko

Monica Heikius laulu, Mari Renvall laulu ja Dan Lönnqvist urut. Vapaa pääsy.

Ohjelma

 

Cesár Franck (1822-1890)        Pièce Héroïque                    8,15´´


Giuseppe Ramella (1870-1940)    Salve Regina a 2 voci                    3,50´´ 

Max Reger (1873-1916)        Befiehl (1902)                        3,00´´


Cesár Franck (1822-1890)        Andantino                        7,30´´


(pianokomp)
Felix Mendelssohn (1809-1847)    Zion streckt ihre Hände aus, op. 70 nr. 2 (ur Elias)    2,10´´

Felix Mendelssohn (1809-1847)    Psalm 95, Denn in seiner Hand ist, op. 46        4,10´´

Felix Mendelssohn (1809-1847)    Ur 3 motetter op. 39:
                      nr. 3 - Wohin habt ihr Ihn getragen?        3,10´´

Felix Mendelssohn (1809-1847)    Ich harrete des Herrn, op. 52 (Lobgesang)        5,00´´


Johann Sebastian Bach (1685-1750)    Ur "Das Musikalische Opfer"                7,30´´
                     - Ricercare 6 voci

 

 

Monica Heikius työskentelee kanttorina Vaasan ruotsalaisessa seurakunnassa. Hän on suorittanut laulun diplomitutkinnon Oulun konservatoriossa vuonna 2003 Elisa Leutosen johdolla. Heikius on osallistunut myös laulun kesäkurssille Anitta Rannan oppilaana. Hän on osallistunut Irina Gavrilovicin mestarikurssille Laulun kesäakatemiassa Kangasniemellä. Hän on viimeksi osallistunut Björn Blomqvistin mestarikursseille. Heikius on pitänyt yksinlaulukonsertteja, laulanut televisioiduissa jumalanpalveluksissa sekä solistina muun muassa Lars-Erik Larssonin ”Salatussa Jumalassa”, Händelin ”Messiaassa”, Mendelssohnin ”Lobgesangissa”, Donizettin ”Requiemissä” sekä Vivaldin ”Gloriassa”. Heikius on esiintynyt mm. Vaasan kaupunginorkesterin,
Wasa Sinfoniettan, Akademiska orkestern vid Åbo Akademin sekä Vaasan ruotsalaisen seurakunnan Nuoriso-orkesterin kanssa.
 

 

Mari Renvall syntyi Jyväskylässä. Vuonna 1997 hän valmistui pianopedagogiksi Keski-Suomen konservatoriosta, jossa hän myös vuosina 1996-2001 toimi säestäjänä. Hän valmistui kanttoriksi Yrkeshögskolan Novialta 2019. Hän jatkaa laulupedagogiopintojaan Centria Ammattikorkeakoulussa. Renvall työskentelee sijaisena  sekä Vaasan suomalaisessa että ruotsalaisessa seurakunnassa ja on ollut Vaasan vankilan kanttori  vuodesta 2017. Hän on esiintynyt alttosolistina Mozartin Requiemissä Munsalan kirkossa ja Pergolesin Stabat Materissa Vaasan kirkossa. Pääsiäisenä 2021 hän lauloi alttosolistina Alessandro Scarlattin Stabat Materissa Vaasassa.Dan Lönnqvist on suorittanut musiikin maisterintutkinnon ja urkujensoiton A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa. Hän piti ensikonserttinsa Helsingin Tuomiokirkossa. Hänen urkujensoiton opettajanaan toimi Folke Forsman. Dan Lönnqvist on täydentänyt solistikoulutustaan ulkomailla professori Hans Fagiuksen (Tukholma) ja professori Jon Laukvikin (Stuttgart) johdolla sekä useaan otteeseen professori Jacques van Oortmerssenin (Amsterdam) johdolla. 
   Dan Lönnqvist on Pohjoismaiden lisäksi konsertoinut Saksassa, Luxemburgissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Sveitsissä, Italiassa, Tšekeissä ja Yhdysvalloissa (Washington National Cathedral).
   Dan Lönnqvist toimii Pietarsaaressa yliopettajana ja kirkkomusiikin musiikin koulutusvastaavana Yrkeshögskolan Novialla. Lönnqvist on opettanut urkujensoiton mestarikursseja Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Italiassa. Osana virkatyötään hän on toiminut noin 10 vuotta puheenjohtajana Suomenruotsalaisessa instrumenttisäätiössä, joka lainaa arvoinstrumentteja lahjakkaille nuorille muusikoille. 
   Kamarikuoro Bel Canton kuoronjohtajana Dan Lönnqvist on toiminut alusta eli vuodesta 1989 alkaen ja konsertoinut kuoron kanssa festivaaleilla yli kymmenessä Euroopan maassa (www.bcanto.com). Syksystä 2020 lähtien Lönnqvist toimii ylioppilaskuoro Pedavoces johtajana. Yhdistyksen Calcanten r.f. monivuotisena puheenjohtajana Lönnqvist on järjestänyt yhdistyksen konserttisarjoja Musik i Sommarkvällen ja Jakobs Orgeldagar Pietarsaaressa. Lönnqvist vastaanotti Pohjanmaan ruotsalaisen kulttuurisäätiön palkinnon vuonna 2014 Pohjanmaan kulttuurielämän rikastuttamisesta sekä Pietarsaaren kaupungin kulttuuripalkinnon vuonna 2018.

  • Aikuisille Aikuisille
  • Musiikki Musiikki


Järjestäjä

Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa svenska församling