Eliisa Latva-Hakunin Ristiinnaulittu-näyttely

ti 29.3. klo 10.00
Latva-Hakunin Maria-maalaus.

Huutoniemen kirkko

Huutoniemen kirkossa on paastonajan esillä isokyröläisen Eliisa Latva-Hakunin Ristiinnaulittu-näyttely. Teoksissaan Latva-Hakuni kuvaa ihmistä kärsimyksen kautta ja herättelee katsojia ajattelemaan, mitä on syyttömänä riippua ristillä syntiemme tähden. Huom. Näyttelyyn on mahdollisuus tutustua kirkossa järjestettävien tapahtumien aikana sekä joka sunnuntai klo 9 - 12.

Eliisa Latva-Hakunilla on ollut useita valokuva- ja taidenäyttelyitä eri puolilla maata. Ristiinnaulittu-näyttely oli esillä viime kesän Orisbergin toimintakeskuksen Kaffilassa.
-    Kuvaan teoksissani Jeesuksen kärsimystä, kipua ja häpeää ristiinnaulittuna. Talven aikana täydensin näyttelyä lisäämällä Marian, Jeesuksen äidin, roolin tässä kärsimyshistorian julmimmassa tapahtumassa, Latva-Hakuni sanoo.  
Marian Latva-Hakuni näkee hyvänä vertaistukena ja rinnallakulkijana. Marian kokemukset auttavat suhteuttamaan omat ongelmansa
-    Maalatessani Marian kasvoja heräsi monia kysymyksiä, joihin minulla ei ole vastauksia. Oliko Maria pyhimys vai tavallinen juutalainen nainen, äiti ja vaimo? Oliko Maria tietoinen poikansa tulevista kärsimyksistä ja tehtävästä. Mikä on äidin rooli pojan, joka on ihminen ja samalla synnitön, elämässä?

Äidin rooliin kuuluu aina huoli ja vastuu lapsista.

- Minua on lohduttanut ajatus siitä, että Maria on kanssakulkija. Ajattelen häntä inhimillisenä äitinä, jonka silmissä on surua, Latva-Hakuni sanoo. 

 

 

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Näyttelyyn voi tutustua kirkon ollessa avoinna, parhaiten silloin kun kirkossa on tilaisuuksia. Linkki tapahtumakalenteriin.  Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Vaasan suomalainen seurakunta

Ota yhteyttä

kappalainen, rovasti

Huutoniemen-Ristinummen alueen vastaava pappi, seurakunnan tavoittava työ.