Iltamusiikki

Vaasan kirkko

Monica Heikius, laulu, Michael Wargh, laulu ja Karolin Wargh, urut ja piano. Konsertti lähetetään myös Youtubessa. Vapaa pääsy!

Karolin Wargh

Karolin Wargh on suorittanut kirkkomusiikin tutkinnon ammattikorkeakoulu Novialla Pietarsaaressa, ja suoritti urkujensoiton B-tutkintoa korkein arvosanoin vuonna 2011. Wargh on myös suorittanut musiikipedagogin tutkinnon ja pianonsoiton B-tutkinnon vuonna 2005 Svenska Yrkeshögskolan Pietarsaaressa. Suomen kanttori-urkuriliitto valitsi hänet ”Vuoden kanttoriksi 2019” muun muassa ansiokkaasta työskentelystään lasten urkujensoiton parissa.

Karolin Wargh asuu Vaasassa ja työskentelee kirkkomuusikkona Sulvan (ruotsinkielisessä) seurakunnassa, ja opettaa työnsä oheella piano- ja urkujensoittoa Mustasaaren ruotsinkielisen seurakunnan musiikkikoulussa. Syyskussa 2020 lähtien Wargh toimii kanttorina Vaasan ruotsinkielisessä seurakunnassa.

Wargh esittää jatkuvasti kamarimusiikkia m.m. tekemällä yhteistyötä kamarikuoro Psalliten, Mustasaaren Kamariorkesterin ja Kamarikuoro Bel Canton kanssa. Wargh on osallistunut useampaan sekä pianon että urkujensoiton mestarikursseihin ja konsertoinnut sekä Suomessa että Ruotsissa. Wargh on myös useasti osallistunut kansainväliselle barokkikursille Leufsta bruk Ruotsissa.

Michael Wargh

Michael Wargh (s.1977) on vaasalainen ja on työskennellyt vuodesta 2010 lähtien kanttorina Raippaluodon ruotsinkielisessä seurakunnassa. Wargh aloitti opintojansa Svenska yrkesintitutetissa Pietarsaaressa syksyllä 2000 pääaineenaan yksinlaulu Bill Rawallin johdolla. Wargh suoritti kanttorintutkintonsa vuonna 2003 ja jatkoi kanttorityön ohella lauluopintoja Svenska Yrkeshöskolanin laulupedagogilinjalla vuoteen 2006 saakka. Hän on myös osallistunut laulukursseille muun muassaBjörn Blomqvistin ja Juha Kotilaisen johdolla. Wargh on ennen kanttorin virkaansa työskennellyt kanttorina muun muassa Närpiön ja Pedersören ruotsinkielisissä seurakunnissa.

Monica Heikius

Monica Heikius työskentelee kanttorina Vaasan ruotsalaisessa seurakunnassa. Hän on suorittanut laulun diplomitutkinnon Oulun konservatoriossa vuonna 2003 Elisa Leutosen johdolla. Heikius on osallistunut myös laulun kesäkurssille Anitta Rannan oppilaana. Hän on osallistunut Irina Gavrilovicin mestarikurssille Laulun kesäakatemiassa Kangasniemellä. Hän on viimeksi osallistunut Björn Blomqvistin mestarikursseille. Heikius on pitänyt yksinlaulukonsertteja, laulanut televisioiduissa jumalanpalveluksissa sekä solistina muun muassa Lars-Erik Larssonin ”Salatussa Jumalassa”, Händelin ”Messiaassa”, Mendelssohnin ”Lobgesangissa”, Donizettin ”Requiemissä” sekä Vivaldin ”Gloriassa”. Heikius on esiintynyt mm. Vaasan kaupunginorkesterin,
Wasa Sinfoniettan, Akademiska orkestern vid Åbo Akademin sekä Vaasan ruotsalaisen seurakunnan Nuoriso-orkesterin kanssa.

J. S. Bach:
Fuga E-Dur BWV 564
Duett ur kantat 152 "Wie soll ich dich, Liebster"

F. Mendelssohn:
Låt mig vandra "Ur oratoriet Paulus"
Sunnuntaiaamu
Choral ur sonata IV

O. Merikanto:
Kun saapuu Herra Zebaoth
Passacaglia op.80

J. Sibelius:
Vem styrde hit din väg op.90 nr.6