Earthly Angels -yhtyeen konsertti, Vaasa Baroque

Vaasan kirkko

Earthly Angels -yhtyeen konsertti säveltäjä Isabella Leonardan 400-vuotispäivän kunniaksi. Vapaa pääsy.
Kajsa Dahlbäck, sopraano
Tuomo Suni ja Aira Maria Lehtipuu, viulu
Heidi Peltoniemi, sello
Anna Rinta-Rahko, violone
Andrew Lawrence-King, harppu
Eero Palviainen, luuttu
Marianna Henriksson, urut

Earthly Angels-yhtye juhlistaa Isabella Leonardan 400-vuotispäivää esittämällä säveltäjän sonaatteja ja motetteja. Ohjelma videoidaan ja julkaistaan netissä Leonardan syntymäpäivänä syyskuun alussa. Leonarda oli elinaikanaan Italian tärkeimpiä ja tunnetuimpia säveltäjiä ja hän julkaisi yli 200 teosta, lähinnä kirkollisia vokaaliteoksia sekä sonaatteja.

Earthly Angels-yhtye koostuu suomalaisista ja eurooppalaisista vanhan musiikin taitajista. Yhtyeen ensimmäinen levy sai YLE Vuoden levy 2018-palkinnon. Earthly Angels on esiintynyt monella festivaalilla maassamme ja debytoi viime syksynä Helsingin Musiikkitalolla. Yhtye keskittyy 16-1700-lukujen kamarimusiikkiin sekä vokaalimusiikkiin ja erityisenä kiinnostuksen kohteena on nostaa naisten säveltämää ohjelmistoa suuren yleisön tietoon.

Konsertin järjestää Vaasan suomalainen seurakunta. Konserttia ja videointia tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden.

Vaasanpuistikko 3 E
65100 Vaasa