Rivorera-mieskuoron konsertti

Vaasan kirkko

Virtuoosinen lauluyhtye Rivorera esittää Suomen yleisölle perinteisen georgialaisen musiikin helmiä.

Ohjelmisto koostuu georgialaisesta ortodoksisesta kirkkomusiikista "á capella" sekä kansanlaulusta osin perinteisillä soittimilla. Emäntänä Tuuli Kela.

Liput 25 e tuntia ennen ovelta, vain käteisellä.
Lippu.fi 22,50 e.

Perinteinen georgialainen polyfonia on yli 2000 vuotta vanha. Se on vanhempi, kuin kristinusko, josta tuli valtionuskonto Georgiassa vuonna 326. Georgialainen perinteinen kansanlaulu "Chakrulo" valittiin Voyager-avaruusluotaimen musiikkikokoelmaan muiden musikaalisten mestariteosten lisäksi vuonna 1977. Igor Stravinski sanoi, että "Georgialainen polyfoninen laulaminen on tärkeämpää, kuin mikään muu nykyajan musikaalinen löytö". Kyseisen väittämän todistaa se fakta, että georgialainen polyfoninen laulaminen todettiin UNESCO:n aineettomaksi maailman kulttuuriperinnöksi vuonna 2001.

Osta lippu