Seurakuntalainen vapaaehtoisena -koulutus

ti 1.10. kello 17.00

Vaasan kirkko

Oletko tekijätyyppiä? Haluaisitko mukaan seurakunnan toimintaan? Etkö tiedä, mistä aloittaa tai kehen ottaa yhteyttä? Tule mukaan vapaaehtoistyön koulutukseen! Saat vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Samalla tutustut uusiin ihmisiin ja saat kattavan tietopaketin vapaaehtoistyöstä. Koulutukseen sisältyy kahdeksan kokoontumiskertaa, joissa jokaisessa on oma teemansa. Voit osallistua jokaiseen tai valita yksittäisiä kertoja, oman mielenkiinnon mukaan. Koulutus on maksuton.

Koulutukset ovat tiistai-iltaisin klo 17-18.30 Vaasan kirkon kryptassa.

Syksy 2019
1.10. Vapaaehtoistyön perusteet. 1. koulutusillassa käydään läpi yleisiä vapaaehtoistyön periaatteita ja käytännön asioita, jotka liittyvät erityisesti seurakunnassa vapaaehtoisena toimimiseen. Tutustutaan vapaaehtoistyo.fi -sivuston käyttöön. Kouluttajana vapaaehtoistyöstä vastaavat pappi Mira Pauna ja diakoniatyöntekijä Päivi Ahvenvaara

5.11. Seurakunnan eri vapaaehtoistehtävien esittely. 2. koulutusillassa seurakunnan työntekijät avaavat kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita Vaasan suomalaisen seurakunnan vapaaehtoistyön kentältä löytyy!

3.12. Hengellisyys vapaaehtoistyössä. 3. koulutusillassa ovat mukana papit Tuija Storbacka ja Mira Pauna sekä diakoniajohtaja Hanna Ehrnrooth. Kirkon vapaaehtoistyössä toimiessa hengellisyys saa olla läsnä, toisin kuin muualla. Miten hengellisyys näkyy vapaaehtoistyössä? Miten suhtautua erilaisiin hengellisiin suuntauksiin vapaaehtoisena toimiessaan? Miten oppisin rukoilemaan rukousta pyytävän kanssa? Miten osaan vastata, jos joku esim. kotikäynnillä haluaa keskustella hengellisistä asioista? Miten hoidan omaa hengellistä elämääni? Mitä itse pohdit? Tule kysymään, keskustelemaan ja kuuntelemaan.

Kevät 2020
7.1. Kirkkoavustajien koulutus. 4. koulutusillassa Lähimmäispalvelusta vastaava diakonissa Tuula Kivinen ja Vaasan kirkon vahtimestari opastavat kirkkoavustajana toimimiseen. Koulutusillassa tutustutaan Vaasan kirkon esteettömyyteen ja kirkossa liikkumiseen pyörätuolin, rollaattorin, kävelykepin, sokeain kepin tms. apuvälineen kanssa. Miten otan vastaan taksilla kirkkoon tulevan seurakuntalaisen, jolla on apuvälineenä pyörätuoli tai rollaattori? Missä on hissi? Miten avustan ehtoolliselle osallistuvaa, apua tarvitsevaa? Mitä kautta ja miten siirrytään kirkkokahville?

4.2. Vapaaehtoisena vanhusten kanssa. 5. koulutusillassa keskitytään vanhusten auttamiseen. Diakoniatyöntekijät kertovat kotikäynti- ja laitoskäyntien erityispiirteistä. Opetellaan pyörätuolin tai rollaattorin kanssa kulkevan ihmisen auttamista. Keskustellaan muistisairaan kohtaamisesta.

3.3. Mielenterveyden ensiapu. 6. koulutusillassa kouluttajana on Marttina Rahja, mielenterveyden ensiapukurssin vetäjä. Pohditaan, miten auttaa ihmistä, jolla on mielenterveyteen liittyvä avuntarve. Löydetään keinoja ja voimavaroja omaan jaksamiseen.

14.4. Hätäensiapu. 7. koulutusillassa SPR:n ensiapuhoitaja Kristiina Brisk-Mosander opastaa hätäensiaputaidoissa.

5.5. Koulutuksen päätös, todistusten jako. 8. koulutusillassa juhlitaan yhdessä vapaaehtoiskoulutuksen päättymistä.

Tiedustelut: Päivi Ahvenvaara, 044 480 8267, paivi.ahvenvaara@evl.fi
Ilmoittaudu linkin kautta.

Vaasan vapaaehtoistyö.fi-verkkopalvelu.


Järjestäjä

Vaasan suomalainen seurakunta

Katso myös

ke 20.11. klo 9.30 -11.30

Huutoniemen kirkko

Aamupiiri

Sanaa ja säveltä kahvikupposen äärelle eläkeläisille! Avoin kaikille.
to 21.11. klo 19.00

Koulukatu 26-28

Kylväjä-piiri

Kylväjä-lähetyspiiri tukee erityisesti lähetysjärjestö Kylväjän kautta tehtävää työtä Etu-Aasiassa, kuten nimikkolähettiemme Saara ja Tomas Bengtssonin työtä Bangladeshissa.
pe 22.11. klo 14.00

Luther-talo, Kirkkopuistikko 10

Luther-talon lähetyspiiri

Luther-talon lähetyspiirissä muistetaan erityisesti SLEY:n tekemää lähetystyötä Japanissa.