Iltamusiikki Vaasan kirkko

Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen

Arvo Pärt (1935-)
Pari Intervallo

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata, adagio & fuga in C, BWV 564

Jan Nieland (1903-1963)
Marche Triomphale

Artisti

Tomi Satomaa on yksi ikäpolvensa merkittäviä ja monipuolisia urkureita ja kirkkomuusikkoja Suomessa. Hän työskentelee tällä hetkellä aktiivisesti konsertoivana urkurina, kanttorina, kuoronjohtajana sekä urkupedagogina. Konsertit ovat vieneet Tomi Satomaata keskeisille suomalaisille urkufestivaaleille ja urkusolistina hän on esiintynyt myös useissa Keski-Euroopan maissa ja Venäjällä. Tomi Satomaan debyyttilevy Ramus virens olivarum (ALBA) ilmestyi syksyllä 2016. Lisäksi hän on tallentanut soittoaan YLEn kantanauhoituksin. Hän on kantaesittänyt Olli Kortekankaan ja Kari Tikan musiikkia.
Urkupedagogina Tomi Satomaa on ensimmäisten joukossa kehittänyt varhaisiän urkupedagogiikkaa Suomessa. Lisäksi hän on luennoinut urkupedagogiikasta useissa yhteyksissä, muun muassa Sibelius-Akatemiassa sekä valmistanut urkupedagogiikkaan liittyvää ohjelmistoa ja materiaalia. Satomaan ja Susanne Kujalan valmistama Suomalainen Urkukoulu lapsille (Sulasol) ilmestyi loppukesästä 2018.
Perustamaansa kuoroa (toimipaikkana Parainen 2011-2019 ja Lieto 2019-) Tomi Satomaa on johtanut vuodesta 2011. Kuoro on toimintansa aikana noussut Satomaan johdolla pienestä lauluyhtyeestä korkeatasoiseksi kamarikuoroksi. Se on esittänyt musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Pääosin kuoron ohjelmistossa on ollut keskisuuria kirkkomusiikkiteoksia, säveltäjinä esimerkiksi J.S. Bach, D. Buxtehude, H. Schütz, W.A. Mozart ja A. Pärt.
Suomalaisen urkutaiteen eteen Satomaa on myös työskennellyt toimiessaan Organum-seuran puheenjohtajana ja Helsingin Urkupäivien taiteellisena johtajana vuosina 2016-2019.
Valmiudet työllensä Tomi Satomaa on saanut Espoon musiikkiopistosta, Candomino-kuorosta ja Sibelius-Akatemiasta. Tärkeimpinä opettajinaan uran varrella hänellä on ollut isänsä, musiikkineuvos Tauno Satomaa sekä professori Kari Jussila.
www.tomisatomaa.fi

Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa svenska församling

Pontus Grans kontrabasso
Mariam Junolainen harppu