Iltamusiikki

Erik Nygård viulu
Markus Wargh urut

Ohjelma 5 €
Yhteistyössä Korsholman musiikkijuhlien kanssa.

W.A.Mozart Fantasi f moll KV 608
(1756-1791)
Erik Fordell Nocturno
(1917-1981)
Armas Järnefelt Berceuse (1894)
(1869-1958)
M.Dupré Preludium och fuga H-dur
(1886-1971)
Erik Tulindberg Polonaise con Variationi (för soloviolin)
(1761-1814)
J.S.Bach Passacaglia och fuga c moll BWV 582
(1685-1750) * till Mikael Heikius minne *

Einar Englund Arioso Interrotto (för soloviolin)
(1916-1999)
M.Wargh Improvisation - Livet
(1969-)
G.F. Händel Violinsonat D HWV 371
(1685-1759) Afetuoso - Allegro - Larghetto - Allegro

Artistit

Markus Wargh
Markus Wargh on kysytty konserttiurkuri jonka ydinohjelmistosta löytyy Bachia, suuret romanttiset teokset ja improvisaatiotaide. Hän valmistui korkein mahdollisin arvosanoin Sibelius-Akatemiasta vuonna 1991 - Akatemian historian kolmas tällä arvosanalla. Hän jatkoi opintoja Piteån musiikkikorkeakoulussa ja valmistui konserttiurkuriksi vuonna 1995.
Markus Warghin taiteilijan olemukseen kuuluu suuri eläytymiskyky, energia ja virtuoosimaisuus - sekä improvisoidessa, että Bachin ja romanttisten mestarien tulkinnoissa. Hän etsii lakkaamatta usia jännittäviä musiikillisiä ilmaisukeinoja ja tekee mielellään yhteistyötä muiden muusikoiden kanssa.
Markus Wargh on konsertoinut ympäri Eurooppaa ja Yhdysvalloissa, sekä tehnyt monta radio- ja tv-esiintymistä. Hän toimii Luulajan tuomiokirkon urkurina ja konsertoi sekä Ruotsissa että ulkomailla.

Erik Nygård
Musiikkimaisteri Erik Nygård opiskeli viulunsoittoa ja sai diplominsa Sibelius-Akatemiasta. Tämän jälkeen hän on tehnyt opintomatkoja Wieniin missä opiskeli viulisti Peter Schuhmayerin johdolla. Hän on osallistunut n. 30 viulunsoiton ja alttoviulunsoiton mestarikursseihin mm. Zakhar Bronin, Ana Chumachenkon, Paavo Pohjolan ja Ilya Grubertin johdolla. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa Alf Nybon johdolla ja osallistunut kapellimestarikursseihin mm. Atso Almilan ja Jorma Panulan johdolla.
Nygård asuu Oravaisissa ja työskentelee freelance-muusikkona ja viulunsoiton opettajana. Hän johtaa mieskuoroa Kronoby Manskör, perustamansa jousiorkesteria ENO ja on FSSMF:n jousilautakunnan puheenjohtaja. Vuonna 2018 Svenska Kulturfonden myönsi hänelle yksivuotisen apurahan esittämään ympäri Suomea vähemmän tunnettuja suomenruotsalaissäveltäjien viuluteoksia. Projekti Finlandssvenska fioltoner (Suomenruotsalaisia viulusäveliä) nostaa esille teoksia jotka ovat syystä tai toisesta jääneet paitsioon tai suuren yleisön tuntemattomiksi. Vuonna 2018 Nygård vastaanotti myös Långbacka-palkinto.

Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa svenska församling