Iltamusiikki

Laudate dominum KV 339

Artistit

Monica Heikius
Monica Heikius työskentelee kanttorina Vaasan ruotsalaisessa seurakunnassa. Hän on suorittanut laulun diplomitutkinnon Oulun konservatoriossa vuonna 2003 Elisa Leutosen johdolla. Heikius on osallistunut myös laulun kesäkurssille Anitta Rannan oppilaana. Hän on osallistunut Irina Gavrilovicin mestarikurssille Laulun kesäakatemiassa Kangasniemellä. Hän on viimeksi osallistunut Björn Blomqvistin mestarikursseille. Heikius on pitänyt yksinlaulukonsertteja, laulanut televisioiduissa jumalanpalveluksissa sekä solistina muun muassa Lars-Erik Larssonin "Salatussa Jumalassa", Händelin "Messiaassa", Mendelssohnin "Lobgesangissa", Donizettin "Requiemissä" sekä Vivaldin "Gloriassa". Heikius on esiintynyt mm. Vaasan kaupunginorkesterin,
Wasa Sinfoniettan, Akademiska orkestern vid Åbo Akademin sekä Vaasan ruotsalaisen seurakunnan Nuoriso-orkesterin kanssa.

Sixten Enlund
Sixten Enlund (s.1955), director musices, toimii Helsingin Johannes församlingin kanttorina. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa suorittaen diplomitutkintonsa urkujensoitossa 1981 professori Enzio Forsblomin johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan Lyypekin musiikkikorkeakoulussa 1978, Haarlemin kansainvälisessä kesäakatemiassa 1981 sekä Budapestissa yksityisesti Sándor Margittayn johdolla vuonna 1984.
Enlund antoi ensikonserttinsa Finlandiatalossa 1980. Kotimaan lisäksi hän on esiintynyt Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa, Itävallassa, Saksassa ja Virossa. Häneltä on ilmestynyt muutamia äänilevyjä. Pohjoismaisen kirkkomusiikkineuvoston jäsen hän oli vuosina 1991-2000 ja sen presidentti 1996-2000.
Sixten Enlund toimii myös urkuasiantuntijana. Vuodesta 2018 lähtien hän on Kirkon urkuasiain toimikunnan puheenjohtaja.

Sixten Enlund (born 1955), director musices, works as an organist in S:t John's parish in Helsinki. He studied at the Sibelius-Academy in Helsinki and made his diploma in organ with professor Enzio Forsblom in 1981. He has completed his studies in Lübeck with Ernst-Erich Stender as well as in Haarlem, Holland and in Budapest with Sándor Margittay.
Sixten Enlund gave his debute-concert in the Finlandia-hall in 1980. Besides Finland he has given concerts in the Scandinavian Countries and in Austria, Estonia and Germany. Enlund has also made some recordings. He has been a member of the Scandinavian board of church-music 1991-2000 and its president 1996-2000.

Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa svenska församling