Iltamusiikki

Iltamusiikki Vaasan kirkko

Tuomas Laadun sairastumisen johdosta hänen esiintymisensä tänään keskiviikkona 19.6. iltamusiikkikonsertissa peruuntuu. Alkuperäisen ohjelmiston tilalla urkurit Arto Ristolainen ja Jimi Järvinen pitävät urkukonsertin. Ohjelmassa on Prokofjevien ja Bachin sävellyksiä sekä urkuimprovisaatioita.

Vapaa pääsy.

Arto Ristolainen
valmistui musiikin maisteriksi Kuopion Sibelius-Akatemista syksyllä 1997. Urkujensoiton A-tutkinnon hän soitti syksyllä 1998 opettajanaan Jaana Ikonen. Lisäksi Ristolainen on suorittanut urkuimprovisaatiosta korkeimman mahdollisen tutkinnon Suomessa parhain arvosanoin opettajinaan Olli Linjama, Mikko Korhonen ja Kaj-Erik Gustafsson. Hän on osallistunut useiden mestarien mestarikursseille mm. Wolfgang Rübsam, Günther Kaunzinger, Ludger Lohman, Peter van Dijk, Kari Jussila ja Rudolf Lutz. Hän on toiminut vuodesta 1999 Vaasan suomalaisen seurakunnan urkurina. Arto Ristolainen on konsertoinut Ruotsissa, Virossa ja Suomessa useilla paikkakunnilla suomessa urkurina sekä solistina, että eri laulajien ja kuorojen ja muiden instrumenttien kanssa. Ristolainen on tehnyt radionauhoituksen Suomen yleisradiolle ja omakustanne cd- levyjä Jari Parviaisen kanssa sekä osallistunut useampiin levyprijekteihin.

Jimi Järvinen (s. 1996)
Tulee musikaalisesta perheestä ja aloitti urkujensoiton opintonsa 8-vuotiaana Arto Ristolaisen johdolla. Myöhemmin häntä ovat opettaneet Mikael Heikius sekä Kalevi Kiviniemi.
Järvinen aloitti uransa jo varhain,tekemällä eri seurakunnissa sijaisuuksia 11-vuotiaasta lähtien. Urkuensikonserttinsa hän piti 14-vuotiaana Vaasan kirkossa. Ulkomaan debyyttinsä hän piti Espanjassa,konsertoiden 15-vuotiaana Madridissa Almudenan katedraalissa.
Järvisen erikoisalaa on ranskalaisromanttinen urkukirjallisuus,sekä urkusovitukset eri aikakausien säveltäjiltä.

Jimi Järvinen (f. 1996)
Kommer från en musikalisk familj och började studier i orgelspel som 8-åring under Arto Ristolainens ledning. Senare har han undervisats av Mikael Heikius och Kalevi Kiviniemi. Järvinen började sin karriär redan tidigt, genom att vikariera i olika församlingar sedan 11-års ålder. Sin orgeldebutkonsert höll han som 14-åring i Trefaldighetskyrkan. Sin debut utomlands höll han i Spanien, när han som 15-åring konserterade i Madrid i katedralen Almudena.
Järvinens specialområde är fransk romantisk orgellitteratur, samt orgelarrangemang av olika tidsepokers tonsättare.

Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa svenska församling

Toivelauluhetki

Kosketus-kiertue

Kirjailija-terapeutti Tommy Hellstenin ja laulaja-lauluntekijä Tommi Kaleniuksen yhteiskiertue Kosketus.

Häikäisevän kirkas -konsertti

Pekka Simojoki julkaisi uuden ylistyslevyn Häikäisevän kirkas syksyllä 2018. Näiden uusien ja vanhempien Simojoen ylistyslaulujen pohjalta toteutetaan kirkkokiertue syyskuussa 2019. "Voi, mikä riemu, Häikäisevän kirkas, Siunattu olkoon hän, Pyhän kosketus, Suurenmoinen..." ja monet muut rakastetut laulut vievät Pyhän ääreen. Iloa ja valoa on ilmassa.

Liput 22 e palvelupalkkioineen ennakkoon, 25 e ovelta mikäli lippuja jäljellä. Lipunmyynti: www.tiketti.fi/haikaisevankirkas