Iltamusiikki

Arto Ristolainen urut

Vapaa pääsy

Ohjelma

G. F. Händel 1685-l: Resitatiivi ja aaria oratoriosta Messias: The trumpet shall sound

J. S. Bach 1685 - 1750: g-molli fantasia ja fuuga

Ahti Sonninen: Minun sydämeni on valmis
Joseph Haydn: Aaria oratoriosta Jahreszeiten: Schon eilet froh
Joseph Haydn: Aaria oratoriosta Jahreszeiten: Der muntre Hirt
Oskar Merikanto: Oi, muistatko vielä sen virren

Arto Ristolainen 1970: Urkuimprovisaatio

Charles Gounod: Le Calvaire
Erkki Melartin: Rauhan rukous

Felix Mendelssohn: Aaria oratoriosta Paulus: Gott, sei mir gnädig
Felix Mendelssohn: Aaria oratoriosta Elias: Es ist genug
Trad. sovittanut Ahti Sonninen: Koska valaissee kointähtönen
Ilmari Hannikainen: Tule luokseni Herra Jeesus

J. S. Bach: c-molli Passagaglia ja fuuga

Artistit

Tuomas Laatu
Tuomas Laatu on baritoni Tampereelta. Hän toimii Tampereen tuomiokirkon kanttorina. Hän on opiskellut laulua viimeksi Mikko Pasasen johdolla Sibelius-Akatemiassa. Laatu on laulanut oopperaa mm. Vaasassa, Ilmajoella ja Tampereella. Rooleja on ollut Monostatos Taikahuilussa, Riitaoja ja kenttäpappi Pylkkäsen Tuntemattomassa Sotilaassa, lähettinä Verdin Aidassa. Kirkkokonsertteja Laatu on laulanut vuosittain useita ja ollut solistina mm. Bachin Jouluoratoriossa, Mozartin ja Fauren Requiemissä, Håndelin Messiaassa. Laatu on toiminut seitsemän vuoden ajan Vaasan kanttorina 1997-2004. Hän on myös säveltänyt vokaalimusiikkia, joista esitetyin on Suurin on Rakkaus-messu.

Arto Ristolainen
valmistui musiikinmaisteriksi Kuopion Sibelius-Akatemista syksyllä 1997. Urkujensoiton A-tutkinnon hän soitti syksyllä 1998 opettajanaan Jaana Ikonen. Lisäksi Ristolainen on suorittanut urkuimprovisaatiosta korkeimman mahdollisen tutkinnon Suomessa parhain arvosanoin opettajinaan Olli Linjama, Mikko Korhonen ja Kaj-Erik Gustafsson. Hän on osallistunut useiden mestarien mestarikursseille mm. Wolfgang Rübsam, Günther Kaunzinger, Ludger Lohman, Peter van Dijk, Kari Jussila ja Rudolf Lutz. Hän on toiminut vuodesta 1999 Vaasan suomalaisen seurakunnan urkurina. Arto Ristolainen on konsertoinut Ruotsissa, Virossa ja Suomessa useilla paikkakunnilla suomessa urkurina sekä solistina, että eri laulajien ja kuorojen ja muiden instrumenttien kanssa. Ristolainen on tehnyt radionauhoituksen Suomen yleisradiolle ja omakustanne cd- levyjä Jari Parviaisen kanssa sekä osallistunut useampiin levyprijekteihin.

Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa svenska församling

Vaasan kirkko

Toivelauluhetki

Tule laulamaan yhdessä ystäväsi kanssa toivelauluja. Aluksi lyhyt äänenavaus ja sitten lauletaan täysin palkein. Vapaa pääsy. Lopuksi pieni kahvihetki.

Vaasan kirkko

Lounasmusiikkia taivaallisella taukopaikalla

Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien. Talleta päivääsi ripaus suojelusta ja jatka matkaasi tai työtäsi kevein kesämielin.