Iltamusiikki Vaasan kirkko

Markku Hietaharju urut. Vapaa pääsy.

F.Mendelssohn (1809 - 1847):
Sonate III A op 65/3
- Con moto maestoso - Andante tranquillo

J.K.Kerll (1627 - 1693):
Passacaglia

Benedetto Marcello (1686 - 1739):
Konzert d
- allegro
- adagio
- presto

Andrea Gabrieli (1510 - 1586):
Ricercare nono tono

Johann Sebastian Bach(1685 - 1750):
Passacaglia BWV 582

Artisti

Markku Hietaharju suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa 1986 ja antoi ensikonserttinsa seuraavana vuonna Helsingin Tuomiokirkossa. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Vuosina 1988-1990 Hietaharju opiskeli Lyypekin musiikkikorkeakoulussa professori Martin Haselböckin johdolla suorittaen opintojensa päätteeksi Konzertexamen-tutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Markku Hietaharju on esiintynyt kotimaan lisäksi useasti Skandinaviassa, Keski-Euroopassa Baltian maissa sekä Venäjällä. Kansainvälisillä festivaaleilla hän on vieraillut Lahdessa.Tallinnassa, Riiassa, Wienin kesämusiikkijuhlilla sekä Göteborgissa. Lisäksi hän on saavuttanut palkintosijoja kansainvälisissä urkukilpailuissa. Kesällä 2013 hän esitti Louis Viernen Kuusi urkusinfoniaa kuudessa päivässä Turun tuomiokirkossa sekä vuonna 2017 J.S.Bachin urkuteokset 21 konsertissa.

Hietaharju on esiintynyt useilla äänilevyillä solistina ja kamarimuusikkona (mm. A.G.Ritterin sonaattien kokonaislevytys Riian tuomiokirkossa).
Valtion taiteilija-apuraha on myönnetty hänelle vuosina 1997, 2001 ja 2002. Markku Hietaharju toimii Turun tuomiokirkon urkurina ja urkujensoiton opettajana Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hän on ollut asiantuntijana lukuisissa urkujen rakennuskohteissa sekä merkittävissä restauraatio- ja rekonstruktioprojekteissa.

Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa svenska församling

Pontus Grans kontrabasso
Mariam Junolainen harppu