Iltamusiikki Share

« Takaisin listaukseen

Iltamusiikki

ke 13.6.2018 19:30

Vaasan kirkko Katso kartta

Kirkkopuisto, Vaasa

Seeli Toivio, sello. Vapaa pääsy.

Sellisti-laulaja Seeli Toivio esittää iltamusiikissa JS Bachin sellosarjoja. Kuullaan myös muutama improvisaatio ja laulu. Bachin sellomusiikki sopii kesäiseen iltaan Seelin yli 200-vuotiaalle sellolle. Myynnissä viime helmikuussa ilmestynyt Seelin tuplalevy kaikista Bachin 6 sellosarjasta.


Seeli Toivio on musiikin tohtori, sellisti, sähkösellisti, laulaja, musiikin sovittaja ja säveltäjä sekä konserttimanageri. Sello on soinut 4-vuotiaasta asti ja laulu on kulkenut siinä siivellä. Opiskeluita on takana mm. Sibelius-Akatemiassa, Budapestin Liszt-Akatemiassa ja Lontoon Kuninkaallisessa Musiikkiakatemiassa. Konsertteja on kertynyt ympäri Suomea ja muuta maailmaa runsain mitoin erilaisissa kokoonpanoissa sekä orkesterien solistina. Levytyksiä on myös paljon Seeliltä tullut; 12. helmikuuta ilmestyi tupla-CD kaikista (6kpl) J. S. Bachin soolosellosarjoista. Se on Suomessa harvinainen tapaus, sillä ennen Seelin levyä kokonaislevytyksiä sarjoista ei ole Suomessa tehty kuin 1992, jolloin Seelin silloinen opettaja Sibelius-Akatemiassa, Professori Erkki Rautio levytti ne Finland Recordsille. Niitä ei ole enää saatavilla.

Seeli kertoo:
Olen aina tykännyt barokkimusiikista, erityisesti Bachin ja Händelin musiikista. Haaveenani oli levyttää kaikki Bachin sellosarjat ja sitten sen teinkin. Bachin musiikki on kuin sydämen syke - yhtä tasainen ja turvallinen. Bachia soittaessa ajatukset kenuvat tasaisilla laineilla kuin aavojen laitumien poikki liidellessä. Improvisaatio taas on kuin mielen maalausta: sinulla on tyhjä canvas edessäsi ja liikutat pensseliä sillä, kuvioita syntyy ja innostut niistä. Improvisointi on ihanaa!

Seelin laulunopettajana on oopperalaulaja Margareta Haverinen. Lauluohjelmisto käsittää niin kotimaiset kauniit laulut (mm. Toivo Kuula, Aarre ja Oskar Merikanto) kuin ooppera-aarioita mm.
Puccinilta, Verdiltä ja Mozartilta. Seelin ääniala on erittäin laaja, sellon matalimmalta kieleltä koloratuuriin. Ominta on lyyris-dramaattinen mezzo ja sopraano. Seeli laulaa mielellään myös iskelmää ja onkin keikkaillut kapakoista tanssilavoille mm. Lapissa, johon järjestää kiertueita pari vuodessa. YouTubessa on monia Seelin videoita niin live- kuin levytysversioita sekä muutama hauskakin setti.

Facebookissa on avoin profiilisivu sekä fanisivut facebook.com/seelitoivio.

www.seelitoivio.com
www.youtube.com/seelitoivio

Ohjelma:
Sarja nro. 5 C-molli
Preludium
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte1 ja 2
Gigue

Improvisaatio ja laulu

Sarja nro. 4 Es-duuri
Preludium
Allemande
Courante
Sarabande
Bourreé 1 ja 2
Gigue

Improvisaatio ja laulu

Sarja nro. 2 d-molli
Preludium
Allemande
Courante
Sarabande
Menuet 1 ja 2
Gigue