Hääyö-tapahtuman logo.

Hääyö - Vihille vaivattomasti ja juhlavasti 

Hääyö-tapahtuma torstaina 23.3.2023 Palosaaren kirkossa.

Jälleen on mahdollista päästä vihille näppärästi Vaasan suomalaisessa seurakunnassa. Hääyö-tapahtumassa 23.3. vihitään pareja puolen tunnin välein. 

Ennen vihkimistä pappi keskustelee vihkiparin kanssa ja paperiasiat laitetaan kuntoon. Hääyössä ei ole pukukoodia vaan jokainen saa pukeutua juuri siten kuin itselle hyvälle tuntuu.  Kirkkoon on tervetullut isompi tai pienempi vierasjoukko. Vihkipareille seurakunta tarjoaa tarjoaa kuohuvaa ja kakkua .

Vihkiparin pitää suorittaa avioliiton esteiden tutkinta  vähintään viikkoa ennen Hääyötä ja tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. Tutkinta vie aikaa viikon, minkä jälkeen todistus esteiden tutkinnasta lähetetään pariskunnalle kotiin. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.  

Avioliitolle voi tapahtumassa pyytää avioliiton siunaamista. Maistraatissa solmitusta avioliitosta otetaan vihkimistodistus mukaan toimituskeskusteluun.

Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon 1.3.2023 menessä

Tiedustelut: kirkkoherranvirasto arkisin klo 9–15 puh. 06 326 1209 ja pastori Terhi Nissilä puh. 044 480 8217.

Mikäli rippikoulu on suorittamatta ja mielit vihille, ota  yhteyttä seurakuntaan. Lisätietoa aikuisrippikoulun sivuilla.