Kirkkoherranvirasto

Ota yhteys kirkkoherranvirastoon, kun haluat liittyä kirkkoon, sopia kasteen, avioliittoon vihkimisen tai hautauksen ajankohdasta ja niihin osallistuvasta papista ja kanttorista. Samalla varataan myös tarvittavat seurakunnan tilat. Kirkkoherranvirastossa sinua palvelevat toimistosihteerit, toimistonhoitaja ja hallintosihteeri.

Avioliiton esteiden tutkinnan voi hoitaa sen seurakunnan kirkkoherranvirastossa, jonka jäsen kihlapari tai toinen heistä on. Esteiden tutkinta on voimassa neljä kuukautta. Avioliiton esteiden tutkinnasta lisätietoa täällä

Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimukset myös saa kirkkoherranvirastosta.

Virastossa myydään seurakunnan adresseja ja Vaasan kirkon postikortteja sekä lainataan kastepukuja ja häämusiikki-cd:tä seurakuntalaisten käyttöön.

Kirkossa kuulutettujen ilmoittaminen

Seurakunta ei julkaise vihittyjen, kastettujen tai vainajien nimiä verkkopalvelussamme, koska parannamme jäseniämme koskevaa tietoturvaa EU:n ensi toukokuussa voimaan astuvan tietoturva-asetuksen mukaiseksi.

Vainajien nimet julkaistaan edelleen perjantain Pohjalaisen kirkollisissa ilmoituksissa, Vaasan Ikkuna julkaisee Vauvat-palstaa, joka pohjautuu seurakunnan jäseniksi kastettuihin lapsiin.

Haluatko liittyä kirkkoon?

Liity kirkkoon evl.fi -palvelun kautta. Suomen evankelisluterilaisen kirkon sivuston kautta voit liittyä oman kotikuntasi seurakuntaan. Sivulta löydät toimintaohjeet.

Kirkkoherranviraston yhteystiedot

Koulukatu 28, 65100 Vaasa