Kirkkoherranvirasto

Ota yhteys kirkkoherranvirastoon, kun haluat liittyä kirkkoon, sopia kasteen, avioliittoon vihkimisen tai hautauksen ajankohdasta ja niihin osallistuvasta papista ja kanttorista. Samalla varataan myös tarvittavat seurakunnan tilat. Kirkkoherranvirastossa sinua palvelevat toimistosihteerit, toimistonhoitaja ja hallintosihteeri.

Avioliiton esteiden tutkinnan voi hoitaa sähköisessä asiointipalvelussa esteidentutkinta.fi. Palvelun käyttäjä voi tunnistautua pankkitunnuksien avulla, jolloin valtaosa tarvittavista liittyjän tiedosta saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

Avioliiton esteiden tutkinta on mahdollista edelleen hoitaa myös asioimalla seurakunnassa tai lähettämällä pyynnön esteiden tutkinnasta postitse.

Esteiden tutkinta on voimassa neljä kuukautta. Avioliiton esteiden tutkinnasta lisätietoa täällä

Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimukset

Tiedustelut, selvitykset ja virkatodistuspyynnöt osoitteeseen vaasan.kirkkoherranvirasto@evl.fi

Virastossa myydään seurakunnan adresseja ja Vaasan kirkon postikortteja sekä lainataan kastepukuja ja häämusiikki-cd:tä seurakuntalaisten käyttöön.

Kirkossa kuulutettujen ilmoittaminen

Seurakunta ei julkaise vihittyjen, kastettujen tai vainajien nimiä verkkopalvelussamme, koska parannamme jäseniämme koskevaa tietoturvaa EU:n toukokuussa 2018 voimaan astuvan tietoturva-asetuksen mukaiseksi.

Vainajien nimet julkaistaan edelleen perjantain Pohjalaisen kirkollisissa ilmoituksissa, Vaasan Ikkuna julkaisee Vauvat-palstaa, joka pohjautuu seurakunnan jäseniksi kastettuihin lapsiin.

Haluatko liittyä kirkkoon?

Liity kirkkoon evl.fi -palvelun kautta. Suomen evankelisluterilaisen kirkon sivuston kautta voit liittyä oman kotikuntasi seurakuntaan. Sivulta löydät toimintaohjeet.

Kirkkoherranviraston yhteystiedot

Koulukatu 28, 65100 Vaasa