Rippikouluvaihtoehdot 2021

Vaasan suomalaisessa seurakunnassa järjestetään monenlaisia rippikouluja: talvi- ja kesärippikouluja, leirejä ja päiväripareita, ulkomaanrippikouluja ja harrasteleirejä. Yhteen rippikouluryhmään mahtuu enintään 25 osallistujaa, joten on tärkeää, että mietit useita sopivia vaihtoehtoja. Leirit toteutuvat, jos niihin ilmoittautuu yli 15 henkeä.

Koronaviruspandemian jatkuminen saattaa aiheuttaa muutoksia rippikoulujärjestelyihin.

Harrasterippikoulut

Laskettelurippikoulu

Laskettelurippikoulu pidetään hiihtolomalla Ylläksellä, jossa tukikohtana on nuoriso- ja leirikeskus Muotkavaara. Rippikouluun kuuluu myös viikonloppuleiri, joka pidetään seurakunnan omassa leirikeskuksessa Österhankmossa. Lapinjaksoon kuuluu sekä laskettelua että opiskelua. Mukaan tarvitset reipasta mieltä ja kiinnostusta lasketteluun!

Liikunta- ja toimintarippikoulut

Liikuntarippikoulu on tarkoitettu kaikille liikkumisesta kiinnostuneille. Sinun ei tarvitse olla minkään tietyn lajin harrastaja, jotta voit tulla liikuntarippikouluun. Liikuntarippikouluissa on mahdollista kokeilla monia lajeja. Kerro meille, jos sinulla on omia lajitoiveita!

Toimintariparilla on erilaisia harrastusmahdollisuuksia kädentaidoista musiikkiin sekä liikunta- ja luontoelämyksiin. Liikunta- ja toimintariparit pidetään Nuorisokeskus Piispalassa Kannonkoskella. Piispalan erikoisuuksia ovat mm. mahdollisuus seinäkiipeilyyn, keilailuun ja jousiammuntaan.

Rock-ripari

Rock-ripari toteutetaan yhdessä Vaasan nuorisopalveluiden rokkikoulun kanssa. Riparilla on soiton opetusta eri bändisoittimista ja yhdessä jamittelua. Rock-riparille voivat tulla myös aloittelevat rokkarit.

Ulkomaanrippikoulut

Itävallan rippikoulu

Itävallan rippikoulu on täynnä elämyksiä. Ramingsteinissa sijaitsevaan leiripaikkaan, Burg Finstergrüniin matkustetaan lentokoneella ja bussilla. Burg Finstergrün on Itävallan evankelisen kirkon nuorisokeskus ja nimensä mukaisesti se on ihan oikea vanha linna! Rippikouluun sisältyy päiväretkiä, joissa patikoidaan huikeissa alppimaisemissa. Itävallan rippikouluun tarvitset mukaan oma-aloitteisuutta, kykyä sitoutua yhteisiin sääntöihin sekä hyvän peruskunnon ja reipasta mieltä!

Pärnun rippikoulut

Pärnun rippikoulut ovat kesäkuussa. Matka Viroon kuljetaan bussilla ja laivalla. Pärnussa majoittaudutaan kylpylähotelli Estoniassa. Lähistöllä on Euroopan huikeimmat hiekkarannat ja kaunis kaupunki. Pärnun rippikouluun tarvitset mukaan oma-aloitteisuutta, kykyä sitoutua yhteisiin sääntöihin sekä reipasta mieltä!

Kaupunkirippikoulut

Pienryhmärippikoulu iltarippikouluna

Pienryhmärippikoulussa on mahdollisuus yksilölliseen opetukseen ja henkilökohtaisten tarpeiden huomioimiseen. Pienryhmät kokoontuvat kahdesti viikossa klo 17–19 tai sopimuksen mukaan. Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä. Rippikoulu toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään kolme henkilöä.

Kaupunkirippikoulu päiväleirinä

Kaupunkirippikoulua pidetään kesäkuun alussa arkipäivisin kahden viikon ajan. Kaupunkirippikoulussa yövyt kotona.

Leirit seurakunnan leirikeskuksissa, Österhankmo & Alskathemmet

Rippikoululeirejä pidetään omissa leirikeskuksissamme Alskathemmetissä ja Östehankmossa. Leirit kestävät kahdeksan päivää. Leireillä koet monenlaisia elämyksiä sekä opiskelun, että yhteisen vapaa-ajan merkeissä. Leirillä majoitut 2–5 hengen huoneissa. Leirimuotoisessa rippikoulussa on tärkeää sitoutua yhteisiin sääntöihin ja ottaa huomioon toiset rippikoululaiset, isoset, ohjaajat ja leirikeskuksen henkilökunta.

Kehitysvammaisten rippikoulu

Elämyksellinen rovastikunnallinen kehitysvammaisten rippileiri pidetään ensi kesänä! Lisätietoja voi tiedustella Kristiina Brisk-Mosanderilta 0444808248.

Rippikoulujen ajankohdat ja hinnat

TALVIRIPPIKOULUT

1. Österi, Uudenvuodenrippikoulu 28.12.–4.1.
Konfirmaatio 14.3. klo 10 Huutoniemen kirkossa.

Hinta: 69,90 e *)

2. Ylläs, Laskettelurippikoulu, Muotkavaara 27.2.–6.3.
Viikonloppuleiri 15.–17.1. Österhankmon leirikeskuksessa.
Konfirmaatio 14.3. klo 10 Vaasan kirkossa.
Hinta: 357 e *)
Hinta ei sisällä hissilippua tai välinevuokria.

3. Piispala I, liikuntarippikoulu, Kannonkoski, 27.2.–6.3.
Kaupunkijakso 2 päivää.
Konfirmaatio 21.3. klo 10 Huutoniemen kirkossa.

Hinta: 170 e *)

4. Pienryhmärippikoulu talven aikanaIlta- ja viikonloppukokoontumisia, mahdollista myös intensiivijakso hiihtolomalla.
Konfirmaatio 25.4. klo 10 Palosaaren kirkossa.
​​​​​​​Hinta: maksuton.

KESÄRIPPIKOULUT

5. Päivärippikoulu Huutoniemen kirkossa 7.–18.6.
Konfirmaatio 20.6. klo 13 Huutoniemen kirkossa.

Hinta: maksuton.

6. Österi tuplaripari 7.–14.6.
Konfirmaatio 19.6. klo 10 ja 13 Vaasan kirkossa.

Hinta: 69,90 e *)

7. Pärnun rippikoulu I Kylpylähotelli Estonia 7.–14.6.
Kaupunkijakso keväällä.

Konfirmaatio 20.6. klo 10 Vaasan kirkossa.

Hinta: 356 e *)

8. Rock-ripari Alskat 12.–19.6.
Konfirmaatio 20.6. klo 10 Huutoniemen kirkossa.

Hinta: 69,90 e *)

9. Pärnun rippikoulu II Kylpylähotelli Estonia 17.–24.6.
Kaupunkijakso keväällä ja kesän alussa.

Konfirmaatio 4.7. klo 12 Huutoniemen kirkossa.

Hinta: 356 e *)

10. Österhankmo KEVA-ripari 28.6.–2.7.
Konfirmaatio 3.7. klo 10 Palosaaren kirkossa.

Hinta: 49,90 e *)

11. Itävallan rippikoulu, Burg Finstergrün 30.6.–7.7.
​​​​​Konfirmaatio 11.7. klo 10 Vaasan kirkossa.

Hinta: 844 e *)
Meno- ja paluupäivien ruokailut eivät kuulu hintaan.

12. Österi 3.–10.7.
Konfirmaatio 18.7. klo 12 Huutoniemen kirkossa.

13. Alskat 9.–16.7.
Konfirmaatio 18.7. klo 10 Vaasan kirkossa.

14. Österi 12.–19.7.
​​​​​Konfirmaatio 25.7. klo 10 Vaasan kirkossa.

Hinta: 69,90 e *)

15. Piispala II, toimintaripari, Kannonkoski, 12.–19.7.
Konfirmaatio 25.7. klo 12 Huutoniemen kirkossa.
Hinta: 170 e *)

16. Alskat 17.–24.7.
Konfirmaatio 1.8. klo 12 Huutoniemen kirkossa.

17. Österi 21.–28.7.
Konfirmaatio 1.8. klo 10 Vaasan kirkossa.

​​​​​​​18. Österi 30.7.–6.8.
Konfirmaatio 8.8. klo 10 Vaasan kirkossa.
​​​​​​​Hinta: 69,90 e *)