Suvilahden seurakuntakoti

Uumajankatu 2, 65350 Vaasa
044 480 8424 (vahtimestari)

Suvilahden seurakuntakoti

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti 11.4.2018 luopua Suvilahden seurakuntakodista. Seurakuntien toiminta seurakuntakodissa lopetetaan viimeistään 31.5.2019 lukien ja toiminta siirretään Vaasan seurakuntayhtymän omistamiin muihin tiloihin.

Suvilahden seurakuntakodin tilat soveltuvat kirkollisten toimitusten ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Seurakuntatilat ovat kiinteistön toisessa kerroksessa, johon pääsee hissillä. Seurakuntakodissa on seurakuntasalin lisäksi päiväkerhokerhotilat.  Seurakuntasalin yhteydessä on keittiötila tarjoiluastioineen 80 hengelle.

Salissa on istumapaikat 100 hengelle. Seurakuntasalissa on 3-äänikertaiset urut (Hans Heinrich) sekä piano ja äänentoistojärjestelmä.

Kirkkosalin takaosassa on lastenpaikka joka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Siellä on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Arkkitehtitoimisto Slotte & Schützin suunnittelema seurakuntakoti on valmistunut vuonna 1990.

Linkki Suvilahden seurakuntakodin pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)