Konfirmaatio

Konfirmaation tarkoituksena on vahvistaa ja rohkaista elämään kristittynä. Konfirmaatio-sana tulee latinan kielestä ja tarkoittaa vahvistamista. Kun Jeesus aikoinaan kehotti kastamaan, hän velvoitti myös opettamaan kastettuja.

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta, joka päättyy konfirmaatiojuhlaan. Konfirmoitavat tunnustavat uskonsa yhdessä seurakunnan kanssa, ilmaisevat tahtonsa osoittaa tämän uskon elämässään ja heidät siunataan. Seurakuntamme konfirmaatiossa siunaamiseen osallistuvat myös nuorten kummit. Konfirmaatio jatkuu kehoitussanoilla nuorille, vanhemmille ja kummeille päättyen rippikoululaisten lauluun, jonka jälkeen siirrytään ehtoollisen viettoon. Konfirmaatiomessun jälkeen nuoret saavat rippikoulutodistuksensa.

Pyydettäessä rippikoulun opettajat ja isoset voivat vierailla konfirmoitujen kodeissa.

Konfirmaatio antaa nuorelle oikeuden kummin tehtäviin ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin.

Vaasan suomalaisen seurakunnan rippikoulut

Rahko Sanna