Hinnasto

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut (1.5.2017 alkaen)

Kirkkolain 16 luvun 11 §:n 2 momentin mukaan kirkkohallitus määrää kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta seurakunnille ja keskusrekistereille perittävän maksun.

Elää- todistus: seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja (omat perustiedot) sisältävä todistus on maksuton. Jos todistukseen merkitään perustietojen lisäksi esimerkiksi puolisoa, lapsia tai muita henkilöitä koskevia tietoja, todistuksesta peritään 9 euroa. Huom. tämä ei kelpaa perinnöstä luopumiseen.

Sukuselvitys: Jos tiedot saadaan jäsentietojärjestelmästä ja/tai tiedot haetaan perhelehdiltä, todistuksen hinta on 9 euroa. Tällöin todistukseen kirjoitettavan tiedon määrällä ei ole vaikutusta todistuksen hintaan. Jos tiedot haetaan kirkonkirjoista ja sisältää useampia muuttoja, avioliittotiedon tai lapsitiedon, todistuksen hinta on 30 euroa.

Sukututkimuksen perusmaksu on 30 euroa, joka kattaa ensimmäiset 30 minuuttia. Tämän jälkeen lisämaksu on 15 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Tieteellisen tutkimuksen perusmaksu on 30 euroa, joka kattaa ensimmäiset 30 minuuttia. Tämän jälkeen lisämaksu on 12 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Ote kastekirjasta 9,00 €

Muut maksut

Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksu 5,50 euroa.

Jos todistus ja lasku lähetetään eri osoitteisiin, veloitetaan toimitusmaksun (5,50 e) lisäksi vielä erillinen 5,50 euron lähettämismaksu.

Kopioista veloitetaan 9 euroa/sivu.

Kirkkohallituksen asiakastiedote maksuista

Vaasanpuistikko 3 E, 1. kerros (raput ylös)
65100  Vaasa

Avoinna klo 9–15. Huom. osoite!

Klikkaa tästä kirkkoherranviraston sivulle.