Seurakunnan palvelupisteet

Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan aikana kirkkoherranvirasto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse

Kirkkoherranvirasto
Kaste-, vihki- ja hautaustoimitusten aika-, henkilö- ja tilavaraukset.

postitusosoite : PL 78, 65100 Vaasa
sähköposti: vaasan.kirkkoherranvirasto@evl.fi
puhelinnumero: 06 326 1209

Sähköpostitse asioitaessa kirkkoherranviraston palveluihin liittyvät tiedustelut ja tilaukset viraston yhteiseen palveluosoitteeseen  vaasan.kirkkoherranvirasto@evl.fi. Henkilökohtaiseen sähköpostiin tulevat yleiset tiedustelut ja tilaukset ohjataan edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen

Aluekeskusrekisterin Vaasan toimipiste

Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisterin Vaasan toimipiste toimii Vaasan suomalaisen seurakunnan kumppanina. Aluekeskusrekisteri hoitaa osan aiemmin kirkkoherranvirastolle kuuluneista tehtävistä, kuten kirkollisten toimitusten rekisteröinnit sekä ylläpitää kirkon jäsenrekisteriä. Uudistuksen myötä esimerkiksi virkatodistusten saaminen helpottuu. Jatkossa asiakas, joka on asunut useilla paikkakunnilla, saa koko virkatodistusketjun yhdestä paikasta.

Aluekeskusrekisteri sijaitsee osoitteessa Koulukatu 26 B 4. krs (Koulukatu 28:ssa maaliskuun puolesta välistä alkaen). Toimipiste on avoinna arkisin klo 9–15.


Aluerekisterikeskuksesta saa mm. virkatodistukset, sukuselvitykset ja -tutkimukset sekä avioliiton esteiden tutkinnan.   Asiansa voi hoitaa keskuksessa paikan päällä. Verkossa on mahdollista hoitaa avioliiton esteiden tutkinnan osoitteessa www.esteidentutkinta.fi sekä liittyä kirkon jäseneksi osoitteessa www.liitykirkkoon.fi.


Tiedustelut:

  • Neuvonta: aluekeskusrekisteri.akrlapua@evl.fi, puh. 041 730 2588
  • Rekisteröintiasiat: rekisterointi.akrlapua@evl.fi, puh.041 730 2589
  • Virkatodistukset, sukuselvitykset ja -tutkimukset: luovutus.akrlapua@evl.fi, puh. 041 730 2591

 

.

Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Lue lisää avioliiton esteiden tutkinnasta

Lue lisää avioliittoon vihkimisestä

Hautausjärjestelyt

Kirkkoherranvirastossa sovitaan siunaustilaisuuden ja muistotilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittava pappi ja kanttori.

Hautausmaan toimistosta varataan hautapaikka ja tehdään hautojen hoitoon liittyvät sopimukset  ja vastaavat näiden laskutuksesta.

Lue lisää hautajaisista

Kaste

Muutaman viikon kuluessa lapsen syntymästä vanhemmat saavat kotiin Lapsen tietojen ilmoittaminen -lomakkeen. Lomakkeen mukana lähetetään tietoa lapsen etunimen ja sukunimen valintaan liittyen. Mikäli teillä on kysyttävää lapsen nimistä, voitte ottaa yhteyttä Vaasan suomalaiseen seurakuntaan tai Länsi- ja Sisä-Suomen maistraattiin

Kasteaika ja -paikka sovitaan kirkkoherranvirastossa puhelimitse tai paikan päällä. Mikäli lasta kastamaan halutaan jonkun muun kuin oman seurakunnan pappi, vanhempien tulee itse olla suoraan yhteydessä kyseiseen pappiin. Tällöin kasteperheen tulee huolehtia itse kaste- ja kummitodistukset sekä kastekynttilä kastetilaisuuteen, nämä ovat noudettavissa kirkkoherranvirastosta.

Ennen kastetilaisuutta pappi käy vanhempien kanssa kastekeskustelun. Keskustelu voidaan käydä joko perheen kotona tai seurakunnan tiloissa. Keskustelussa muun muassa sovitaan kasteeseen liittyvistä käytännön järjestelyistä.

Seurakunnalta voi lainata veloituksetta lapselle kastemekon. Voit kertoa tästä toiveesta kastetilaisuutta varatessasi.

Lue lisää kasteesta

Kirkkoon liittyminen

Lue lisää kirkkoon liittymisestä

Kirkollisten toimitusten tilavarukset

Kirkkoherranviraston kautta varataan tilat kirkollisiin toimituksiin (kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset). Varauksen voit tehdä soittamalla tai kirkkoherranvirastossa käymällä. Emme ota varauksia sähköpostitse.

Konsertit, juhlat ja muut tapahtumat varataan tilavarauksien kautta

Leirikeskusten varaukset suoraan kyseisen leirikeskuksen isäntien kautta.

Virkatodistukset

Vaasan suomalaisesta seurakunnasta tilataan virkatodistus, joka koskee vain Vaasan suomalaista seurakuntaa. Virkatodistus on sisällöltään sukuselvitys tai sukututkimus. Lue lisää ja tilaa todistus

Vaasanpuistikko 3 E, 1. kerros (raput ylös)
65100  Vaasa

Palvelemme poikkeusaikana puhelimitse ja sähköpostitse klo 9–15. Perjantaina 3.4. palvelemme klo 9–11.30. Torstaina 9.4. palvelemme klo 9–13.

Klikkaa tästä kirkkoherranviraston sivulle.