Kirkkoherran valinta

Kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät

Ehdokkaina Vaasan suomalaisen seurakuntalaisen kirkkoherran virkaan ovat Lohtajan kirkkoherra Juha Haapaniemi, Vaasan suomalaisen seurakunnan hallintokappalainen Tuomo Klapuri, Vaasan suomalaisen seurakunnan kappalainen Maaria Perälä ja Ruotsinpyhtään vt. kirkkoherra Antti Yli-Opas.

Seurakuntalaiset voivat tutustua ehdokkaisiin syyskuussa eri tilaisuuksissa. Seurakuntaneuvosto valitsee tiistaina 9.10. klo 16.30 alkavassa kokouksessaan uuden kirkkoherran.

Ehdokkaat johtavat ja saarnaavat jumalanpalveluksissa tiettyinä sunnuntaina klo 10 Vaasan kirkossa:

• Juha Haapaniemi sunnuntaina 2.9.
  • Maaria Perälä sunnuntaina 16.9.
  • Antti Yli-Opas sunnuntaina 23.9. ja
  • Tuomo Klapuri sunnuntaina 30.9.

Jumalanpalvelusten jälkeen Vaasan kirkon kryptassa järjestetään kirkkokahvit ja yleisön haastattelutilaisuus, jossa seurakuntalaiset voivat tutustua ehdokkaisiin ja kysyä heiltä kysymyksiä.

Näiden lisäksi järjestetään ehdokkaiden iso paneelitilaisuus Koulukadun isossa seurakuntasalissa maanantaina 24.9.2018 klo 18.

Hakijoita on myös pyydetty laatimaan 1–3 minuutin esittelyvideon itsestään. Videot ovat katseltavissa Vaasan suomalaisen seurakunnan YouTube-kanavalta 31.8.2018 alkaen.

Haapaniemi Juha rajattu3

Juha Haapaniemi