04.05.18

Uuden sähköautoradan avajaiset Huutoniemellä Share

Huutoniemen kirkon kerhotiloihin on valmistunut uusi 45 metriä pitkä, kahdeksanurainen pienoissähkörata. Radan virallisia avajaisia vietetään lauantaina 12.5. klo 13–16.
Avajaisissa pääsee testaamaan rataa, tarjolla on kakkukahvit klo 14.30 saakka. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen järjestää Vaasan suomalainen seurakunta.

Seurakunta hyödyntää rataa omassa toiminnassaan, kuten lapsille, nuorille ja perheille suunnatuissa kerhoissa tai toimintailloissa.
Uudistettu rata vastaa erinomaisesti autorataharrastajien tarpeisiin. Vaasassa järjestetäänkin alan MM-kisat lokakuussa.
- Autorataharrastajat tarvitsevat riittävän laadukkaan ja modernin radan kisakäyttöön. Harrastajien ja seurakunnan kanssa yhteistyössä hankkima rata toteutettiin käytännössä talkootyönä. Tuomo Iso-ahon autorataharrastajien projektiryhmä suunnitteli ja vastasi rakennusprojektista, kertoo nuorisotoimenjohtaja Kari Hietamäki.
Radalla autojen nopeus nousee parhaimmillaan sataan kilometriin tunnissa ja kiihtyvyys on nollasta sataan alle puolessa sekunnissa. Rata voidaan myös tarvittaessa purkaa ja siirtää toiseen paikkaan.

Tervetuloa mukaan avajaisiin ja testaamaan uuden radan ajo-ominaisuuksia.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle