09.10.18

Tuomo Klapuri Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi Share

Seurakuntaneuvosto valitsi tänään 9.10. kokouksessaan Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi hallintokappalainen Tuomo Klapurin.

Seurakuntaneuvosto kävi perusteellisen keskustelun hakijoista. Keskustelun jälkeen käydyssä suljetussa lippuäänestyksessä Tuomo Klapuri sai 11 ääntä ja Antti Yli-Opas viisi (5) ääntä. Juha Haapaniemi sai yhden äänen.

Kaikki hakijat täyttivät muodolliset kelpoisuusvaatimukset ja olivat tasavertaisia. Tietoa ehdokkaista kertyi prosessin aikana runsaasti  haastatteluista ja soveltuvuusarvioinneista. Lisäksi ehdokkaat toimittavat jumalanpalveluksen ja osallistuivat vaalipaneeliin. Jokainen hakija julkaisi myös vaalivideon.

Kirkkoherra valittiin Vaasan suomalaisessa seurakunnassa ensimmäistä kertaa välillisellä vaalilla. Kirkkoherran valinta välillisesti on vaalitapana yleistynyt viime vuosina Lapuan hiippakunnassa ja koko Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa.

Hallintokappalainen Tuomo Klapuri valittiin Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi 9.10.

Klapuri Tuomo

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle