07.03.18

Sovinnon sunnuntaina 11.3. muistetaan vuoden 1918 sisällissotaa Share

Sunnuntaina 11. maaliskuuta muistetaan vuoden 1918 sisällissotaa Suomessa. Myös Vaasan suomalaisessa seurakunnassa vietetään sovinnon sunnuntaita. Kutsumme viettämään vuoden 1918 muistoa uusilla, jakolinjoista vapailla tavoilla.

Vaasan kirkon messussa klo 10 sovinnon sunnuntaina on tilaa erilaisille kertomuksille, kun yhdessä turvaamme Kristuksen sovitustyöhön ja jälleen kerran etsimme vakaata, yhteistä pohjaa. Messussa liturgina toimii Eva Thölix, Ulla Latomäki ja Satu Kivisaari saarnaavat ja musiikista vastaavat Arto Ristolainen ja Valtteri Tuomisto.

Messun jälkeen lasketaan seppele Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkillä, lähellä Vanhaa hautausmaata. Seppeleen laskevat kirkkoherra Krister Koskela ja seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Olli Autio.

Sovinnon teemat ovat esillä myös Huutoniemen kirkon perhemessussa klo 10 ja Gerbyn seurakuntakodin messussa klo 17. Huutoniemen perhemessun toimittavat Anne Bexar ja Leena Lohikoski-Ojala ja Gerbyssä Tiina Keinänen ja Arto Ristolainen.

Vaikka Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei ollut sodan varsinainen osapuoli, sota kosketti sitä syvästi. Sota oli kirkon sisäinen sota – ja sellaisena merkki epäonnistumisesta. Sodan haavat ovat myös kirkon haavoja.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle