06.10.17

Sibeliusta ja ranskalaista romantiikkaa Huutoniemen kirkossa Share

Pianisti Reetamaria Rajala ja diplomihuilisti Jenny Metsälä konsertoivat Huutoniemen kirkossa lauantaina 14.10. klo 18. Konsertin järjestää Vaasan suomalainen seurakunta.
Ohjelmistossa on mm. Jean Sibeliuksen Rondino, Romanssi, Nocturne ja Scaramouche sekä
Charles Marie Widorin sarja huilulle ja pianolle ja Melanie Bonisin sonaatti huilulle ja pianolle ja Säkkijärven polkka.

Reetamaria Rajala on pohjanmaalaislähtöinen nuori ammattipianisti. Hän on menestynyt useissa pianokilpailuissa ja esiintynyt sinfoniaorkesterien solistina mm. Joensuun kaupunginorkesterissa. Reetamaria on työskennellyt pianistina mm. teattereissa Raumalla ja Tampereella ja hän on esiintynyt paljon myös kamarimuusikkona ja lied-pianistina Suomessa sekä ulkomailla. Reetamaria valmistui erinomaisin arvosanoin Kuopion Musiikkiakatemiasta vuonna 2017. Tällä hetkellä hän opiskelee maisteriksi esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Malmössä, Lundin yliopistossa Hans Pålssonin kanssa. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Ruotsissa Karlstadin yliopistossa Ingesundin arvostetussa pianokoulussa Julia Mustonen-Dahlkvistin johdolla sekä osallistunut lukuisille pianonsoiton kansainvälisille mestarikursseille.

Diplomihuilisti Jenny Metsälä aloitti musiikkiopintonsa 4-vuotiaana musiikkiopistossa Lohjalla. Huilunsoiton hän aloitti 12-vuotiaana musiikkiopistossa Ylöjärvellä. Valmistuttuaan yhtye- ja orkesterimuusikoksi Kuopion Konservatoriosta vuonna 2005, on hän siitä lähtien konsertoinut ammattilaisena lukuisien eri kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa, työskennellyt sinfoniaorkestereissa sekä esiintynyt solistina ja useissa erilaisissa poikkitaiteellisissa produktioissa, radiossa ja festivaaleilla ympäri Suomea ja ulkomailla. Vuonna 2016 Jenny valmistui diplomihuilistiksi esittävän säveltaiteen maisterin koulutusohjelmasta Helsingissä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, jossa hän opiskeli huilutaiteilija Ilpo Mansneruksen johdolla. Muita Jennyn huiluopettajia ovat olleet mm. Eeva Heikkilä, Mikael Helasvuo ja Herbert Lindholm. Lisäksi hän on täydentänyt huiluopintojaan mm. Viron Musiikki- ja Teatteriakatemiassa sekä useilla kansainvälisillä huilunsoiton ja kamarimusiikin mestarikursseilla.

JennyReetta06 isopieni 1

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle