01.06.18

Runsas ja vivahteikas iltamusiikkisarja Share

Kesän yhdeksän konsertin iltamusiikkisarja on kattaukseltaan runsas ja vivahteikas. Urkujen ja laulun lisäksi kuullaan eri orkesterisoittimia ja musiikkia eri aikakausilta aina barokista jazziin. Konsertit pidetään Vaasan kirkossa keskiviikkoisin kello 19.30, paria konserttia lukuun ottamatta. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Monica Heikius laulu, Mari Renvall piano 6. kesäkuuta

Iltamusiikkisarjan ensimmäisessä konsertissa 6.6., Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori Monica Heikius laulaa muun muassa aarioita Mendelssohnin oratorioista. Yhdessä Mari Renvallin kanssa he laulavat Mendelssohnin dueton. Jimi Järvinen soittaa ranskalaista urkumusiikkia.

Seeli Toivio sello 13. kesäkuuta

Keskiviikkona 13.6. Seeli Toivio esittää Bachin soolosellosarjoja.

Katariina Korkman laulu, Christine Bengtsson-Lumio piano 20. kesäkuuta

Sarjan kolmas konsertti 20.6. on nimetty Kohti valoa. Se on laulullinen ja soitannollinen kokonaisuus, joka porautuu ajallisen ja ajattoman rajaan, muutokseen. Sen voisi ajatella myös siirtymisenä todellisuudesta toiseen; esim. unimaailmaan, uneen tai laajemmin ikiuneen. Katariina Kormanin ja Christine Bengtsson-Lumion konsertin ohjelmassa on suomen- ja saksankielisiä lauluja sekä pianomusiikkia Erik Satielta, William Seymeriltä ja Gustav Mahlerilta. Kokonaisuus päättyy Richard Straussin lauluun Morgen.

Pauliina Hyry urut 27. kesäkuuta

27.6. esiintyy urkutaitelija Pauliina Hyry. Hän soittaa urkuteoksia Bachilta ja Mendelssohnilta, sekä Max regerin Introduction & Passacaglia d-molli. Pauliina Hyry on kanttori Leppävaaran seurakunnassa.

Satu Hiisvirta huilu, Veikko Siponkoski kitara 4. heinäkuuta

4.7. esiintyvät Satu Hiisvirta huilulla sekä kitaristi Veikko Siponkoski. Hiisvirran ja Siponkosken duokonsertissa kuullaan barokin lisäksi suomalaisen ja virolaisen musiikin helmiä huilulle ja kitaralle sovitettuna. Säveltäjinä ovat mm. Händel, Bach, Sibelius, Kuula, Melartin, Pärt ja Eller.

Terttu Iso-Oja laulu, Matti Turunen laulu, Tuuli Takkala piano 11. heinäkuuta

Suomalainen musiikki soi vahvana Vaasan kirkossa 11.7. kolmen Sibelius-Akatemian kasvatin, sopraano Terttu Iso-Ojan, basso Matti Turusen ja pianisti Tuuli Takkalan voimin. Lauluja kesäillassa -konsertissa kuullaan Oskar Merikannon rakastettuja yksinlauluja ja duettoja. Konsertin päättää jykevät Paavon Ruotsalaisen monologi ja virsi Joonas Kokkosen oopperasta Viimeiset kiusaukset.

Mauriz Brunell urut, Martina Brunell harmonikka 18. heinäkuuta

Soivat palkeet konsertissa 18.7. muusikkopari Martina ja Mauriz Brunell esittävät musiikkia hieman epätavallisella soitinyhdistelmällä; harmonikalla ja uruilla. Konsertin vaihteleva ohjelmisto ulottuu barokista nykyaikaan ja on suurimmaksi osaksi Brunellien sovituksia kyseiselle soitinyhdistelmälle.

Mattias Wager urut, Elin Rombo laulu, Anders Kjellber Nilsson viulu, Cecilia Zilliacus viulu 27. heinäkuuta

Kesän yhteiskonsertti Korsholman Musiikkijuhlien kanssa pidetään perjantaina 27.7. klo 18 Vaasan kirkossa. Konsertissa esiintyvät ruotsalaiset Mattias Wager uruilla, Elin Rombo laulualla, Anders Kjellberg Nilsson viululla ja Cecilia Zilliacus viululla. Mattias Wager soittaa Bachin tunnetun urkuteoksen Toccata, Adagio ja Fuuga C-duuri sekä Griegin neljä norjalaista tanssia. Elin Rombo ja Anders Kjellberg Nilsson esittävät Bachin kantaatista 197: Vergnügen und Lust. Cecilia Zilliacus esittää Amanda Maier Röntgenin Adagion. Konsertissa kuullaan myös muita Karg-Elertin teoksia. Liput 15/10 euro netticket.fi.

Esa Pietilä saksofoni 9. elokuuta

Taiteiden yönä torstaina 9.8. esiintyy saksofonisti Esa Pietilä.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle