07.02.18

Ristinummen seurakuntakeskus osa valotaideteosta Share

Ristinummen ostoskeskus ja seurakuntakeskus muuttuu laskiaissunnuntaina 11.2. klo 17.30–20.30 taideteokseksi, kun alueen asukkaiden suunnittelema ja yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen kanssa toteuttama ”Fyrryspektaakkeli” kytketään päälle. Esiin on haluttu nostaa teemoja asukkaiden omasta elämästä ja asuinalueesta.

Fyrryspektaakkelin suunnitteluun ja työstämiseen on osallistunut usean viikon ajan joukko Ristinummen ja Vähänkyrön alueella asuvia, työelämän ulkopuolella olevia asukkaita. Taideprojektin tavoitteena on ollut tuoda taiteen tekeminen kaikkien ulottuville ja viedä taidetta ulos gallerioista kaikkien koettavaksi. Valotaideteosprojektin järjestää Osallisuuden askeleet työllistymispoluille –hanke (ESR), jossa myös Vaasan suomalainen seurakunta on mukana.

Valoteoskokonaisuus on suunniteltu asukkaiden omien mieltymysten pohjalta, tutustumalla valoon ja väreihin sekä testaamalla valon ja varjon käyttäytymistä. Roinisen valoteosprojekteissa ideana on toteuttaa kaupungin reunamilla ja pienemmillä paikkakunnilla teoksia luomaan ja vahvistamaan yhteishenkeä sekä tekemään paikkoja näkyvämmäksi. Ristinummen teoksissa mukana on ollut myös valosuunnittelun opiskelija Veli-Ville Sivén.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle