13.06.18

Retki Orisbergin juhannusjuhlaan 22.6. Share

Orisbergin juhannusaaton juhla alkaa kello 18 kirkossa. Vaasan suomalainen seurakunta järjestää kuljetuksen juhlaan, lähtö on klo 17 Koulukatu 26: edestä, paluu Vaasaan tilaisuuden päätyttyä. Matkaemäntinä toimivat Mirjam Kallio ja Leena Vähämäki. Matkan hinta on 10,- €.

Ohjelma (pdf)

Orisbergin juhannus kutsuu

Orisbergin juhannuksella on pitkät perinteet. Kauniin Kotilammen äärellä olevassa Kansan Raamattuseuran toiminta- ja kurssikeskuksessa Isossakyrössä otetaan jälleen vastaan juhannusta.
Kaunis ja puhutteleva luonto, hyvä tunnelma sekä juhannusantimet niin sielulle kuin ruumiille saavat toivottavasti perinteen jatkumaan vireänä tänäkin vuonna. Juhlat mahdollistaa lukuisten vapaaehtoisten ja talkoolaisten työpanos juhlien onnistumiseksi.

Ohjelmassa löytyy kaikille jotakin:
Juhannusaattona juhla alkaa iltakuudelta lipunnostolla ja iltakellojen soitolla. Sitten hiljennymme sanan ääreen kauniissa Engelin suunnittelemassa kirkossa. Vierailijoiksi saamme Kaisa ja Timo Tuikkasen. He ovat muusikkopariskunta Imatralta. He palvelevat yhdessä seurakuntien erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä sanoin että sävelin. He ovat julkaisseet myös äänitteitä. Kaisa on pastori ja Timo diakoni. Tällä hetkellä he toimivat Kansan Raamattuseuran palveluksessa.
Tämänkertainen raamattutunnin aihe on Nimeltä kutsuttu.

Kenttäkahvila palvelee koko juhannusaaton iltakuudesta alkaen. Tarjolla on makkaraa, vohveleita ja virvokkeita. Kirkon vieressä oleva kaffila on myös avoinna koko juhannuksen. Kaffilaa vastapäätä sijaitseva Siirtola on siivottu ja kalustettu täksi kesäksi vanhaan tyyliin ja on avoinna kaikille tutustujille. Kaffilan pihapiiristä löytyvät myös kirppari, pupula ja lammasaitaus.

Iltakahdeksalta laulamme yhdessä Kesäillan lauluja kenttäkahvilan kupeessa juhlakentällä. Kesäisiin yhteislauluihin meidät johdattaa Peräkamarikuoro Peräseinäjoelta.

Alkavan juhannuksen kunniaksi soudetaan kokko Kotilammelle ja sytytetään se palamaan illalla puoli yhdeksän. Tämä on jo pitkä perinne, jota joka vuosi kaivataan ja toivotaan.
Illan päätteeksi Kaisa ja Timo Tuikkanen pitävät konsertin kirkossa. Konsertin teemaksi he ovat valinneet Sinua kannetaan. Konsertti sekä kaikki ohjelma ovat maksuttomia.
Olet tervetullut Orisbergiin koko illaksi, johonkin tilaisuuteen tai vain piipahtamaan ja nauttimaan juhannusaaton kauniista tunnelmasta.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle