02.10.18

Psalmiharmonioita Huutoniemen kirkossa Share

Lauluyhtye Ilon Kipinä esittää psalmiharmonioita perjantaina 5.10. klo 19 Huutoniemen kirkossa. Ilon Kipinän muodostavat sopraano Satu Kivelä, altto Katriina Mathlin ja Virva-Silva Tistelgren, tenori Jyrki Kentala ja basso Tuomo Viherjuuri.

Kuoronjohtaja Tuomo Viherjuuren säveltämien Raamatun psalmien ohella konsertissa kuullaan Pekka Simojoen ja Jaakko Löytyn gospelmusiikkia sekä hymnejä, jotka ovat lähinnä englantilaisen kirkkojen hovisäveltäjäksikin tituleeratun John Rutterin kuoromusiikkia. Ohjelmisto on monipuolista ja helposti lähestyttävää. Suurin osa on säestyksettömiä, mutta myös urkuja ja pianoa käytetään.

Kolme Psalmia sävellettiin Viherjuuren opinnäytekonserttiin keväällä 2017, neljäs on syntynyt myöhemmin. Tämän Psalmin 19 ensiesitys kuultiin kahdessa osassa Kokkolan kirkon pääsiäisyön messussa 2018, yhtenäisenä se esitettiin Kaarlelan kirkossa pidetyssä konsertissa 27. toukokuuta. Konsertin tunnetuin teos on "Sua kohti, Herrani", mutta tässä virttä siivittää englantilaisen J. B. Dykesin vähemmän tunnettu hymnisävelmä. Se ja Siionin Kanteleen alun perin yhdysvaltalainen laulu "Lennä kuin lintunen vuorille" kuullaan uutena sovituksena.

Ilon Kipinä on esiintynyt Kokkolassa jumalanpalveluksissa ja muutamissa konserteissa edellä mainittujen lisäksi: Missa Concordiae 2014 kahdesti (Lasse Heikkilän soul-konserttimessu), tämänkeväisen kaltainen kirkkokonsertti 2016 kahden muun lauluyhtyeen/kuoron kanssa sekä kappelikonsertti kesällä 2017. Yhtye esiintyy nyt ensi kertaa Kokkolan ulkopuolella.

IMGP4058IlonKipina

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle