16.08.17

Reformaatiota ja satavuotiasta Suomea juhlitaan su 20.8. Share

Suomalainen messu juhlaversio

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi Lasse Heikkilän Suomalainen messu esitetään juhlaversiona konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea. Noin puolentoistatunnin mittaisen sävelteoksen aikana katsojat vierailevat monissa suomalaisuuden musiikkityyleissä pohjalaisesta uhosta Itä-Suomen iloisuuteen ja voivat elää uudelleen satavuotisen Suomen ilot ja surut. Juhlavuoden toteutukseen on rakennettu teoksesta juhlavampi ja näyttävämpi versio. Juhlaversio tuo esiintyjien taakse heijastettavan korkealaatuisen videomateriaalin, joka vie esiintyjät luontomaisemiin vaihtuvien vuodenaikojen keskelle. Arkistomateriaalin avulla siirrytään välillä sota-aikaan ja muihin kansakuntamme historian vaiheisiin. Laulajat ja tanssijat maalaavat elävän taustan eteen musiikin ja liikkeen ilotulituksen, jota pelimanniryhmä säestää.

Suomalaisen messun juhlaversio esitetään Vaasan kirkossa sunnuntaina 20.8. klo 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Messu Pyhän Marian kirkon raunioilla

Tervetuloa viettämään reformaation merkkivuoden messua su 20.8. klo 15 Pyhän Marian kirkon raunioille
Vanhaan Vaasaan. Messussa saarnaa Huutoniemen - Ristinummen alueen kappalainen Jukka Niemi, liturgina Anne Bexar, Eva Thölix, musiikkiin ja yhteisvirsiin johdattelevat Huutoniemen kirkkokuoro joht. Leena Lohikoski-Ojala ja houseband johtajanaan Tuija Niemistö. Lisäksi messun jälkeen voi nauttia lohikeittoa. Lapsille on poniratsastusta (2 e)

Historiallista taustaa:

Vanhan Vaasan rauniot eli Pyhän Marian kirkko oli ennen reformaatiota katolinen kirkko. Reformaation jälkeen siitä tuli aikansa luterilaisen seurakunnan keskus. Tämä alun perin Neitsyt Marialle pyhitetty kirkko oli Pohjanmaan merkittävimpiä keskiajan kirkkoja.

Reformaatio käynnistyi vuonna 1517, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiään anekauppaa vastaan. Tämän seurauksena syntyivät protestanttiset kirkkokunnat, joihin myös oma evankelisluterilainen kirkkomme kuuluu. #reformaatio500 #kukaaneijääyksin #tunnejuuresi

Ilmakuva Esa Siltaloppi www.esasiltaloppi.fiKuva: Esa Siltaloppi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle