21.11.17

Maassa nyt rauha Share

Lauluyhtye Sepänkylän Flikat konsertoi Palosaaren kirkossa sunnuntaina 26.11. klo 19.
Jo perinteeksi muodostuneen joulukonsertin ohjelmistossa on joululauluja ja myös muita sävelmiä itsenäisyyttä juhlivan Suomen vuosikymmeniltä. Konsertin otsikko on MAASSA NYT RAUHA – rakkaita säveliä joulusta ja Suomesta.

Sepänkylän Flikkoja johtaa Tiina Tanner, lauluja säestää Sauli Perälä. Solistivieraina ovat nuoret laulajat Anna-Kaisa Niemi ja Roope Koskela. Konsertissa kuullaan sekä uudempia sävelmiä että perinteisiä joululauluja, jotka ovat soineet Suomen kodeissa ja joulujuhlissa jo sadan vuoden ajan. Jean Sibeliuksen "En etsi valtaa, loistoa" saa seurakseen mm. P.J. Hannikaisen "Kautta tyynen, vienon yön", saksalaisen kansansävelmän "Maa on niin kaunis" ja Kotilaisen "Varpusen jouluaamuna". Uudempia joululauluja ovat mm. Joel Hallikaisen "Joulurauhaa" ja Maki Kolehmaisen "Hiljaisuus". Konsertissa on myös osio, jossa soivat isänmaan laulut, kuten "Kotimaani ompi Suomi" ja muutamat sävelmät Suomen kohtalonvuosilta, kuten "Veteraanin iltahuuto" ja sota-ajan jouluina kaikunut "Kodin kynttilät".

Konsertin järjestäjänä on Vaasan suomalainen seurakunta. Puheen pitää seurakuntapastori Timo Kaukomaa. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmia voi ostaa ovelta.

--------------------
Sepänkylän Flikat on Mustasaaren opiston alaisuudessa toimiva opintopiiri. Jo 21 vuotta toimineessa ryhmässä on yhdeksän laulajaa, jotka ovat sekä Mustasaaresta että Vaasasta. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin viihdemusiikista, mutta repertuaarissa on ollut myös hengellistä musiikkia. Sepänkylän Flikat on vuosittain järjestänyt joulukonsertin ja sen lisäksi monena vuonna kevätkonsertin. Ryhmä on myös esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa. Flikkoja on vuodesta 2014 johtanut Tiina Tanner.

Sepänkylän Flikat, kuva Tiia Lahti

Sepankylan Flikat SV pysty Kuva Tiia Lahti