10.04.18

Laulavien kulkureiden jo 13. perinteinen kevätkonsertti Share

Pertti Kallio ja Leo Louhivaara konsertoivat perinteisessä laulavien kulkureiden kevätkonsertissa Vaasan kirkossa torstaina 12.4. klo 18.

Lähes 40 vuotta Suomen Raamattuopiston julistustyön musiikkityötä tehneen tamperelaisen Pertti Kallion ura sai alkunsa Disciples ja Pro Fide -yhtyeiden laulusolistina. Hän on opiskellut laulua Tampereen Konservatoriossa ja avustanut Tampereen Oopperassa ja Musiikkiteatterissa. Vuonna 2016 ilmestynyttä, suuren suosin saanutta ja ensimmäisen painoksen jo loppuun myynyttä ”Laulukuvia”-äänitettä, on saatavilla myös Vaasan konsertissa kirjamyynnin ohessa.

Jyväskyläläinen Leo Louhivaara on pitkän linjan muusikko-laulaja, jonka uraan mahtunut monenlaista musiikin tekemistä ja myös klassisen musiikin opintoja. Suomen Raamattuopiston vapaaehtoisena julistustyöntekijänä toimivan Louhivaaran meriitteihin lukeutuu muun muassa Tangomarkkinoiden prinssin titteli vuodelta 1989 ja tanssiorkesteri Tulipunaruusujen solistin tehtävät 1990-luvun alussa. Vuonna 1993 uskoon tullut laulaja on laulanut hengellisten laulujen ohella myös paljon mm. Olavi Virran ja Kari Tapion tuotantoa. Tänä vuonna Louhivaara on kiertänyt ympäri Suomea 50-vuotisjuhlakiertueella, johon tämäkin konsertti kuuluu.

Nuoruusvuosina yhdessä opiskelleet ja laulaneet miehet säestävät konsertissa itse itseään: Pertti Kallio soittaa kitaraa, Leo Louhivaara pianoa. Yhteiskonsertit ovat antaneet näille taiteilijoille mahdollisuuden laulaa solististen laulujen lisäksi myös duettoja keskenään sekä jakaa lauluosuuksia joissakin kappaleissa. Konserttien sisällön laulajat rakentavat yhdessä säilyttäen sekä raikkaan vaihtuvuuden toteutuksessa, että säilyttäen joitain perinteitä. Jokaisen Vaasan kirkkokonsertin sisällä soi vuosittain kaksi duettoa: "Jeesuksesta laulan" ja päätöskappale" Olen kuullut on kaupunki tuolla". Toinen lauluista muistuttaa laulajia itseäänkin laulajien laulun ytimestä ja toinen uskon päämäärästä.

Laulavat kulkurit esiintyvät myös perjantaina 13.4. klo 11.45. alkavan miesten lounaan aikana Vaasan seurakuntasalissa. Tilaisuuksissa mukana myös kappalainen Arto Lehtineva. Tilaisuuksien järjestäjinä ovat Vaasan suomalainen seurakunta ja Suomen Raamattuopisto.

Pertti Kallio 2016Leo Louhivaara

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle