05.02.18

Kirkon perheneuvojat keräävät voimia Vaasassa Share

Noin sata kirkon perheneuvonnan työntekijää kokoontuu tämän viikon keskiviikosta perjantaihin Vaasaan perheneuvonnan kaksikielisille neuvottelupäiville. Kirkon perheneuvonta on maan kattavin pareille ja perheille tukea tarjoava verkosto, jolla on lähes 200 koulutettua perheneuvojaa ja perheterapeuttia ympäri Suomea. Vuosittain kirkon perheneuvonnassa käy lähes 18 000 ihmistä.

Vuoden teemalla – Suhdevoima – halutaan nostaa esiin lähisuhteiden merkitys voiman lähteenä ja voimavarana. Päivät täyttävät perheneuvonnan henkilöstölle tärkeän tehtävän yhteydenpidon ja kokemusten jakamisen paikkana. Tämän lisäksi osanottajille tarjotaan mahdollisuus ammatilliseen kehittymiseen. Neuvottelupäivät ovat tänä vuonna suunnitelleet joukko työntekijöitä Lapuan ja Porvoon hiippakunnista.

Pari- ja perheterapeutti Aino Maija Rautkallio esittää perheterapeuttisen metodin ”Vakauttamisen” jota on kehitetty auttamaan traumaattisia tapahtumia kokeneita ihmisiä. Kouluttaja ja skeematerapeutti Kimmo Takanen luennoi tunnelukoista, ja perheneuvoja Leena Peltola kertoo miten voi säilyttää myötätunnon ja suojautua uupumiselta itsemyötätunnon avulla. Tämän lisäksi kokoonnutaan torstaina pienryhmiin, joissa perehdytään päivän teemoihin.

Jokavuotisten neuvottelupäivien järjestäjä on Kirkkohallituksen kasvatus- ja perhetyö.

Perheneuvonnan neuvottelupäivien yhteydessä järjestetään kakiskielinen messu torstaina 8.2. klo 18 Vaasan kirkossa. Saarna biskop Simo Peura, liturgeina toimivat Unto Kangasniemi och Siv Jern, kanttorina Katariina Korkman. Musiikista vastaa Vox Luminum.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle