02.10.17

Kirjoita teesi tulevaisuutta varten Share

Reformaationa tunnettu ajanjakso alkoi, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiä anekaupan väärinkäytöksiä vastaan Saksassa 31.10.1517. Nyt Suomen evankelis-luterilainen kirkko kutsuu laatimaan uusia teesejä Suomen juhlavuoden ja Reformaation merkkivuoden kunniaksi teemalla Yhdessä – armo on sitä, ettei jää yksin. Suomen juhlavuosi 2017 kannustaa yhteiseen tulevaisuuden rakentamiseen. Tarvitsemme toisiamme ja toistemme ajatuksia.

Teesin kirjoittamisessa voi pohtia esimerkiksi mikä tekisi maailmasta, Suomesta, omasta kotipaikastasi paremman paikan meille kaikille tai mitä olisit valmis itse tekemään sen hyväksi, että menemme yhdessä eteenpäin eikä kukaan jää yksin. Uusia teesejä voi kirjoittaa ja lukea teesit2017.fi -sivustolla. Muiden kirjoittamista teeseistä voi myös käydä tykkäämässä. Tuoreet teesit julkaistaan 31.10.2017 – tasan 500 vuotta sen jälkeen, kun Martti Lutherin kuuluisat teesit näkivät päivänvalon. 100 tykätyintä teesiä luovutetaan lokakuussa suomalaisille päättäjille, seurakunnille ja arkkipiispa Kari Mäkiselle.

Teesi – mitä se on?

Teesiä on käytetty jo kauan sitten opetuskeinona. Opettaja laati teesit, joiden pohjalta oppilaat väittelivät. Teesejä on käytetty keskustelun synnyttämiseen myös luentosalien ulkopuolella. Teesi on enemmän kuin mielipide tai mielenilmaus. Se on henkilökohtainen, perusteltu näkemys. Teesi on tarkoitettu lisäämään yhteistä ymmärrystä ja sen kautta yhteistä hyvää. Teesi tehdään, kun tahdotaan muutosta. Teesi voi osoittaa, että joku asia on väärin. Teesi voi kertoa, miten joku asia voidaan tehdä paremmin.

Lisää Reformaatiosta

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle