08.02.18

Haluaisitko auttaa lähimmäistä? Share

Kirkon keskusteluavun päivystystehtäviin etsitään Vaasan seudulla asuvia kuuntelemistaitoisia ja auttamishaluisia ihmisiä. Päivystäjät auttavat yhteydenottajia puhelimessa, chatissa ja netissä.

Päivystäjältä edellytetään kykyä vaitiolovelvollisuuden noudattamiseen, tasapainoista elämäntilannetta sekä mahdollisuutta päivystää säännöllisesti muutaman tunnin kerran kuukaudessa.

Keskusteluapuun tulevat yhteydenotot liittyvät useimmiten erilaisiin elämän solmukohtiin. Luottamuksellisissa keskusteluissa puhutaan tavallisimmin ihmissuhteista, yksinäisyydestä, terveyden ja sairauden kysymyksistä sekä elämän mielekkyydestä. Anonyymit keskusteluavun kanavat tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuden puhua myös sellaisista asioista, joista ei muutoin rohkene puhua.

Vaasan seudulla puhelinpäivystäjät päivystävät klo 18–21. Valtakunnallisesti puhelimessa vastataan joka ilta klo 18–01, perjantai- ja lauantaiöinä palvelu on auki kello 03 saakka. Verkossa keskusteluapua voi hakea ympäri vuorokauden. Palvelevassa chatissa voi keskustella reaaliaikaisesti päivystäjän kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia eikä työntekijä näe käyttäjän henkilöllisyyttä. Palveleva netti on verkkokirjepalvelu, jossa päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa.
Koulutukseen voi jättää hakemuksen osoitteessa www.vapaaehtoistyö.fi. Vaasan suomalainen seurakunta haastattelee kiinnostuneet hakijat. Koulutus aloitetaan, kun tarvittava määrä osallistujia on koossa.
Tiedusteluihin vastaavat pastori Timo Kaukomaa puh. 044 480 8223, sähköpostitse timo.kaukomaa@evl.fi ja 15.–16.2., 20. - 21.2. diakoniatyöntekijä Anne Kinnunen puh. 044 480 8271, anne.kinnunen@evl.fi.

Tutustu päivystäjän työhön: https://www.youtube.com/watch?v=RwEwg682guQ

Video, jossa nuori mies kertoo omasta kriisistään, siitä selviytymisestä ja toimii nyt auttajana toisille.

Valoa-kampanjan video, jossa nuori nainen kertoo kiusaamishistoriasta ja masennuksesta sekä siitä selviämisestä.

Podcast, jossa Jari Sillanpää kertoo oman mm. elämänsä karikoista

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle