Ruokapankki

Vaasan seudun ruokapankki

Mikä Ruokapankki on?

Ruokapankki on seurakuntayhtymän alaisuudessa toimiva toimintamuoto, joka tekee tiivistä yhteistyötä seurakuntayhtymän eri seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kanssa.

Kuka voi saada Ruokapankin apua?

Ruokapankin apua voivat saada ne henkilöt / kotitaloudet, joiden perustoimeentulo ei ole riittävä. Myös eri syistä taloudellisiin vaikeuksiin joutuneilla henkilöillä on mahdollisuus hakea apua. Ruoka-apu on tilapäistä aineellista apua, ja se täydentää yhteiskunnan tarjoamia tukimuotoja väliaikaisena ratkaisuna. Ruoka-apu on maksutonta.

Kuinka voi päästä Ruokapankin asiakkaaksi?

Ruokapankin apua voi hakea seurakuntien (suomenkielisen-, ruotsinkielisen- ja Vähänkyrön seurakunnan) diakonia-työntekijöiden vastaanotoilta. Asiakkaaksi hakeutuminen edellyttää henkilökohtaista tapaamista diakoniatyöntekijän kanssa. Avustushakemuksen täyttämisen yhteydessä on myös mahdollisuus keskustella kaikista muista elämäntilanteeseen liittyvistä asioista luottamuksellisesti. Yhteiskunnan ylläpitämiin tukitoimiin ruoka-avun saaminen ei vaikuta.

Mistä Ruokapankin tuotteet tulevat?

Ruokapankin tuotteet ovat osaksi EU-ruokaa ja osaksi itse ostettua. EU-ruokaa saadaan hakemuksen perusteella Maaseutuvirastosta (MAVI). Tuotteet ovat peruselintarvikkeita: säilykkeitä, makaronia, puuro/myslihiutaleita, maitojauhetta jne.

Haluatko lahjoittaa tuotteita tai rahaa Ruokapankille?

Voit ottaa yhteyttä suoraan Ruokapankin työntekijään puh. 044 480 8262 mikäli haluat auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevaa lähimmäistäsi. Mikäli haluat avustaa ruokapankin toimintaa rahallisesti, voit laittaa rahalahjoituksen tilille: FI92 8000 1200 6715 10 viite: Ruokapankki

Ruokapankki on Vaasan seurakuntayhtymän suomalaisen seurakunnan, ruotsalaisen seurakunnan ja Vähänkyrön seurakunnan diakonityön avustustoimintaa. Mukana ovat myös Vaasan kaupunki/sosiaalitoimi, Mustasaaren suomalainen seurakunta ja Kvevlax församling.

EU-elintarviketuki - kirkkopalvelut

Yhteydenotot