Keskusteluapua ja kontakteja

Ota yhteyttä – älä jää yksin vaikeuksiesi kanssa

Keskustelu luotettavan henkilön kanssa helpottaa elämän vaikeissa tilanteissa. Seurakunnan työntekijät ovat valmiita keskustelemaan kanssasi kaikista vaikeuksistasi. Henkilö, jonka kanssa voit käydä luottamuksellisia keskusteluja elämääsi askarruttavissa asioissa voi olla pappi, diakonia- tai nuorisotyöntekijä tai perheneuvoja.

Työntekijöiden kanssa voi keskustella puhelimessa, heitä voi tulla tapaamaan seurakuntaan tai voit kutsua heidät kotiisi. Voit myös lähettää työntekijöille sähköpostia. Papit tavoitat kirkkoherranviraston kautta tai pappien matkapuhelinnumeroista.

Kirkkoherranviraston yhteystiedot

Koulukatu 28, 65100 Vaasa
PL 78, 65101 Vaasa
vaasan.kirkkoherranvirasto@evl.fi
Avoinna klo 9–16
Avoinna 1.6.–31.8. klo 9–15

Päivystävä pappi

ma, ti, ke, pe klo 10–14
to klo 12–14
Osoite Kirkkoherranvirasto Koulukatu 28, 65100 Vaasa
Puhelin +358 44 480 8220

Diakonia auttaa

Hengellisissä, henkisissä ja taloudellisissa vaikeuksissa ota yhteyttä diakoniatyöntekijään ja sovi tapaaminen.

Tekstaritupu ja Nettitupu koululaisille

Tekstaritupuun voi ottaa yhteyttä tekstiviestillä tai sähköpostilla. Viesteihin vastaavat kouluaikoina vuorokauden kuluessa vaitiolovelvolliset kirkon nuorisotyön ammattilaiset. Tupulta voi kysyä esimerkiksi kasvamisesta ja kehittymisestä, kavereista ja seurustelusuhteista, uskosta ja kaikista mieltä askarruttavista asioista.

• Laita tekstari puhelinnumeroon 044 744 0544.
  • Voit kysyä myös sähköpostilla: tekstaritupu(a)evl.fi

Nettitupu tarjoaa aikuisen keskustelukumppanin. Nettitupu on kouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Voit helposti tehdä kysymyksen mieltäsi painavasta asiasta ja chattailla nettitupun kanssa: www.nettitupu.net

Nuorille

Nuorille keskusteluapua nuorisotoimistosta.

Nuorisotoimisto

Vaasanpuistikko 3 E, 3. krs
Päivystys ti klo 12–14

Opiskelijoille ja nuorille aikuisille

Kaipaatko keskustelukumppania? Älä jää yksin! Voit ottaa yhteyttä, kun tunnet tarvitsevasi kahdenkeskistä, luottamuksellista keskustelua ja tukea. Voit kysyä kirkollisista toimituksista, aikuisrippikoulusta ja seurakuntien toimintaan liittyviä kysymyksiä. Henkilökohtaisissa asioissa papilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Sovitaan tapaamisesta etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse! Opiskelijoille ja nuorille aikuisille keskusteluapua

Perhe-elämän ongelmat

Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojat antavat keskusteluapua, kun perhe-elämässäsi on ongelmia, olet huolissasi avioliitostasi tai ero uhkaa. Voit tulla keskustelemaan yksin tai puolisosi kanssa. Varaa aika neuvottelukeskuksesta.

Käyntiosoite: Koulukatu 26 B, IV krs
Postiosoite: PL 78, 65101 Vaasa

Ajanvaraus

ma–pe klo 9–11 puh. +358 44 480 8491
Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@evl.fi

Kirkon keskusteluapu

Palveleva puhelin

Painaako jokin asian mieltäsi? Haluatko keskustella jonkun kanssa?

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Soittajalle ei pyritä tarjoamaan valmiita vastauksia, vaan keskustelukumppani tukee löytämään itse elämään parhaiten sopivia ratkaisuja.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa:

• 0400 22 11 80 suomenkielisille su–to klo 18–01, pe ja la 18–03
  • 0400 22 11 90 ruotsinkielisille joka ilta klo 20–24

Palvelevan puhelimen numero on vaihtunut 3.4.2017. Soittaminen kirkon Palvelevaan puhelimeen on nyt aiempaa edullisempaa. Uusi numero on matkapuhelinnumero, joten se kuuluu soittajilla tavallisimpiin operaattoreiden puhepaketteihin. Lisätietoja

Palveleva Netti

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista ja maksutonta keskusteluapua. Viestiisi vastaavat muutaman päivän kuluessa tehtävään koulutetut ja vaitiolovelvolliset vapaaehtoiset, nettipapit ja muut kirkon työntekijät. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömänä.

Kirkko Suomessa -chat

Kirkko Suomessa -chat on avoinna keskusteluun aina, kun työntekijä on paikalla, parhaiten arkisin klo 12–20 välisenä aikana. Keskustelu on kahdenkeskistä, ja käyttäjä näkyy chatissa anonyymisti. Kirkon työntekijöille voi puhua luottamuksellisesti, heillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Palveleva kirje

Kirjoita kirje ja lähetä se osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki. Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Sivu päivitetty 11.09.2017 klo 13:49 - Eveliina Pylväs