Tulevia tapahtumia

Lisää tapahtumia >

Ajankohtaista

Näytä lisää >

Vapaaehtoistyö Vaasan suomalainen srk merkki sin

Lue lisää >

Musiikkitilaisuuksia

Lue lisää >

Vaasan suomalainen seurakunta Facebookissa

Kirkon tiedotuskeskuksen uutiset

Yhteisvastuu 2016: Jokainen nuori on isänmaansa toivo

Yhteisvastuu 2016 torjuu nuorten syrjäytymistä Suomessa ja kehitysmaissa. Suomessa Yhteisvastuukeräyksen kautta kootun avun vie perille Suomen Partiolaiset. Keräys käynnistyy sunnuntaina 7.2.2016.

Laskiainen - paastoten ja askeesilla kiusaajaa vastaan

Suurta paastoa eli pääsiäispaastoa vietetään nykyisin tuhkakeskiviikosta pääsiäisyöhön saakka, neljänkymmenen päivän ajan. Paaston aikana on tarkoitus muistaa Jeesuksen aikaa erämaassa, jolloin kiusaaja koetteli häntä. Paaston syvin idea on henkistyminen.

Ekopaasto starttaa jo viidettä kertaa

Tuhkakeskiviikkona 10.2. käynnistyvä ja pääsiäiseen asti jatkuva Ekopaasto-kampanja pureutuu tänä vuonna ruokaan. Ruoka muodostaa viidenneksen suomalaisten kotitalouksien hiilijalanjäljestä – ympäristön kannalta sillä on siis väliä, mitä syömme.

Helmikuun liikuntakummi Emma Terho kannustaa arkiliikuntaan

Vuosi 2016 on liikkuvan seurakunnan juhlavuosi. Helmikuun liikuntakummina on jääkiekkoilija ja olympiamitalisti Emma Terho.

Piispa Jolkkonen: Vaikeina aikoina korostuu vakiintuneiden instituutioiden merkitys

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen saarna valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksessa 3.2.2016 perustui Matteuksen evankeliumin 20. luvun 25-28 jakeisiin. Hän pohti saarnassaan johtajuuden ja instituutioiden merkitystä nykyaikana.

Auttamistyö on yhä tärkeämpi syy kuulua kirkkoon

Vanhusten ja vammaisten hyväksi tehtävä työ sekä hautausmaiden ylläpito ovat suomalaisille tärkeimpiä syitä kuulua kirkkoon. Niitä pitää hyvin tärkeänä tai melko tärkeänä kirkkoon kuulumisen syynä yli 85 prosenttia kirkon jäsenistä. Erimielisyys kirkon päätöksien tai kannanottojen suhteen ja pettymys seurakunnan toimintaan ovat nousseet aiempaa merkittävämmiksi kirkosta eroamisen syiksi.

Ilmoittautumiset Vaasan suomalainen srk merkki sin

Lue lisää >

Kirkossa kuulutetut Vaasan suomalainen srk merkki sin

Lue lisää >

Esitteet ja julkaisut

Lue lisää >